detector.media
Андрій Кокотюха
«Детектор медіа»
21.04.2023 16:51
«Памфір приходить після Носорога». Рецензія Андрія Кокотюхи на фільм «Памфір»
«Памфір приходить після Носорога». Рецензія Андрія Кокотюхи на фільм «Памфір»
У першому випуску ми публікуємо відгук кінокритика та письменника Андрія Кокотюхи на фільм «Памфір»: непрожиті дев’яності та постдев’яності в кіно, контрабанду як традицію та український неонуар.

Перед виходом у прокат дебютного повнометражного фільму Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір» продюсерка Олександра Костіна, для якої проєкт теж став дебютом, зізналася: промоція мала кілька помилок, які збивали з пантелику. Наприклад, міжнародні партнери вирішили, що «Памфір» — це мультфільм. В Україні ж утаємничені глядачі були переконані, що сюжет стрічки замішаний на локальному фольклорі та матиме етнографічні мотиви. 

Не в останню чергу — пам’ятаючи документальний фільм Сухолиткого-Собчука «Красна Маланка», де він ставив питання національної самоідентифікації. Нарешті, максимально загадковим щодо сюжету став і офіційний трейлер, у якому звучить питання без відповіді: «А що таке памфір?»

У подкасті “Детектор медіа говорить” ми публікуємо відгук кінокритика та письменника Андрія Кокотюхи на фільм «Памфір»: непрожиті дев’яності та постдев’яності в кіно, контрабанду як традицію та український неонуар.

 

Також рекомендуємо:  Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія. 

Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY