detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
25.05.2023 13:45
Стверджував, що «Путін не розпочинав війну»: СБУ повідомила про підозру штатному водію Києво-Печерської лаври
Стверджував, що «Путін не розпочинав війну»: СБУ повідомила про підозру штатному водію Києво-Печерської лаври
Також підозрюваний називав загибель цивільного населення від російських повітряних ударів «закономірною».

Працівники Служби безпеки України повідомили про підозру працівнику Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, чоловік працював штатним водієм Києво-Печерської лаври і здійснював підривну діяльність, заперечував збройну агресію Росії та виправдовував захоплення українських територій.

Зокрема, у квітні поточного року СБУ зафіксувала, що фігурант у коментарі одному з українських телеканалів назвав тимчасово захоплений Крим «російським», а кордони нашої держави — «не зареєстрованими».

Крім того, він сказав журналістці, що «Путін не розпочинав війну» проти України, а загибель цивільного населення від російських повітряних ударів назвав «закономірною».



За даними слідства, 56-річний прихильник рашизму ще на початку повномасштабного вторгнення підтримував російських окупантів і заперечував їхні воєнні злочини.

СБУ повідомляє, що була проведена лінгвістична експертиза, висновки якої підтвердили факти незаконної діяльності підозрюваного.

На цей момент слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що троє прокремлівських інтернет-агітаторів отримали тюремні строки через виправдовування агресії РФ.

Служба безпеки повідомила про підозру блогерові, який у тіктоку поширював російські пропагандистські наративи, а також влаштовував провокації у Києво-Печерській лаврі. 

У квітні 2023 року СБУ повідомила про нейтралізацію розгалуженої міжрегіональної мережі проросійських інтернет-агентів, які поширювали в заборонених соцмережах та месенджерах дезінформацію і кремлівські наративи про війну проти України. 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY