detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
23.05.2023 17:00
Резніков звернувся до башкирів: Заберіть своїх людей з України. Корені ваших проблем — не тут, а в Москві та Уфі
Резніков звернувся до башкирів: Заберіть своїх людей з України. Корені ваших проблем — не тут, а в Москві та Уфі
Олексій Резніков — башкирам: Кремль уже програв цю війну. Спільно ми змусимо його відмовитись від імперських амбіцій.

Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до башкирського народу із закликом не брати участі у війні проти України, а натомість концентрувати свої зусилля всередині республіки для захисту від Москви.

Своє звернення Резніков опублікував у фейсбуці двома мовами — українською та башкирською.

Міністр пояснив своє звернення тим, що коли проходив службу в армії, то одним з його найкращих товаришів був башкир. І коли він побачив, що саме Башкортостан є одним з лідерів за втратами РФ і що нині «тисячі чоловіків з Башкирії загинули чи стали каліками» на війні проти України, його ця ситуація «вразила своєю абсурдністю» і «підштовхнула написати звернення до всього башкирського народу».

«Башкири — це один з найбільших народів Росії, який водночас перебуває у непростій ситуації. У сучасній Башкирії є три співмірні за чисельністю національні групи — росіяни, башкири і татари. Республіка Башкортостан має величезні природні ресурси і розвинуту промисловість. Там є все, щоб гарантувати високий рівень добробуту.

Головний інтерес башкирів очевидний — забезпечити національний розвиток у себе вдома, у тому числі — за рахунок реалізації права на самовизначення та справедливого розподілу чималих ресурсів на користь регіону», — написав Резніков.

За словами міністра, сьогоднішня влада Уфи, «дбаючи про особисту вигоду і працюючи в інтересах Кремля, наввипередки відправляє своїх людей на смерть».

Натомість, пише міністр, башкирам варто концентрувати всі зусилля всередині Башкирії та на захисті від Москви.

«Якщо перерахувати проблеми і загрози для башкирського народу — то причиною жодної з них не є Україна чи українці. Корені усіх причин — у Москві та в Уфі. Натомість башкирів відправляють вмирати за тисячу кілометрів невідомо за що. Діючи прямо всупереч інтересам народу і перетворюючи на злочинців, вбивць. Ніхто, крім кремля та його лакеїв, у цьому не зацікавлений. Це треба припинити якнайскоріше», — написав Резніков.

«Заберіть своїх людей із України. Віддайте нам військових злочинців. І тоді ми станемо союзниками у справі побудови найкращого майбутнього для наших народів.

Кремль уже програв цю війну. Спільно ми змусимо його відмовитись від імперських амбіцій. Чим раніше це станеться — тим більше життів вдасться врятувати. І тим раніше вдасться стати на шлях творення», — підсумував міністр.

Читайте також:

Фото: Олексій Резніков / фейсбук
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY