detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
22.05.2023 14:22
Шон Пенн зіграє у фінальній новелі українського кіноальманаху «Війна очима тварин»
Шон Пенн зіграє у фінальній новелі українського кіноальманаху «Війна очима тварин»
Режисером новели буде Мирослав Слабошпицький.

Творча група українського кіноальманаху «Війна очима тварин» повідомляє, що актор Шон Пенн зніматиметься у фінальній, дев’ятій новелі проєкту. Про це також написав The Hollywood Reporter.

Американський актор гратиме роль саунд-продюсера, який випадково стає свідком початку війни. Зйомки новели відбудуться в Україні та Лос-Анджелесі влітку 2023 року.

Режисером дев’ятої, завершальної, історії буде Мирослав Слабошпицький («Люксембург», «Плем’я»).

«Я дуже радий бути частиною цього фільму. Для мене велика честь співпрацювати з неймовірним актором, видатною людиною та одним з найбільших друзів України Шоном Пенном. Він був з нами під час атаки 24 лютого і досліджує війну в Україні у своєму документальному фільмі. Його підтримка безцінна для нас», — прокоментував режисер.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що 24 лютого 2023 року в рамках Берлінського міжнародного кінофестивалю відбулася прем’єра перших трьох новел альманаху «Війна очима тварин».

Робота над кіноальманахом розпочалася навесні 2022 року. У зйомках беруть участь як українські, так і закордонні режисери. Спочатку творці проєкту повідомляли, що планується створення одинадцяти новел.

Кожна серія присвячена подіям війни в Україні, сюжети основані на реальних історіях, а головні герої — тварини. Автори альманаху хочуть показати світові, крізь які випробування в умовах повномасштабного російського вторгнення доводиться проходити в Україні не лише людям, а й тваринам.

Над виробництвом проєкту працюють SOTA Cinema Group та Kleos Art, продюсерами виступили Олег Кохан та Олексій Макухін.

Світова прем'єра кіномальманаху «Війна очима тварин» запланована на кінець 2023-го — початок 2024 року під час одного з міжнародних фестивалів, повідомляє команда проєкту.

Також раніше ми писали про те, що українська прем’єра фільму «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча відбулася в селищі Близнюки на Харківщині.

Французький культурний діяч Бернар-Анрі Леві презентував свій документальний фільм про Україну.

Фото надала кінокомпанія Sota Cinema Group

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY