detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
18.05.2023 19:15
Журналістка Дар’я Бадьор: Фільм-відкриття Каннського фестивалю співпродюсував росіянин Костянтин Йолкін
Журналістка Дар’я Бадьор: Фільм-відкриття Каннського фестивалю співпродюсував росіянин Костянтин Йолкін
Йолкін працює в Росії і платить там податки, що означає його фінансову причетність до підтримки війни проти України, зауважує журналістка.

Одним зі співпродюсерів фільму «Фаворитка» із Майвенн, Джонні Деппом і П’єром Рішаром, який відкрив цьогорічний Каннський фестиваль, є росіянин Костянтин Йолкін. Він продовжує працювати в Росії, сплачувати там податки, а отже, бути фінансово причетним до підтримки війни проти України. Про це пише NV Life із посиланням на фейсбук-допис журналістки та кінокритикині Дар’ї Бадьор, яка звернула увагу на цю обставину.

«Вчора Каннський фестиваль відкрився "Жанною Дюбаррі" (інша назва — «Фаворитка». — Ред.) від Майвенн із нею та Джонні Деппом у головних ролях. Відгуки, скажімо так, неоднозначні. Але найцікавіше, як завжди, у питанні фінансування. Одним із співпродюсерів фільму є Костянтин Йолкін, російський продюсер, який продовжує працювати в Росії, знімаючи фільми та показуючи їх у кінотеатрах, тобто сплачуючи податки та фінансуючи війну проти України», — написала Дар’я Бадьор.

 

Стрічка про фаворитку Людовика XV запланована до виходу в російський прокат, як і багато французьких фільмів, які показали в Росії після початку повномасштабного вторгення РФ в Украну, зауважила журналістка.

«Він також фінансуватиме ракети та зброю, які використовують проти українців», — констатує Бадьор.

Також вона звернула увагу, що цьогоріч у Каннах покажуть фільм Еміра Кустуріци — сербського режисера, прихильника і друга Володимира Путіна.

«Крім того, фільмом-відкриттям кінотеатру Cinéma de la plage цього року в Каннах є "Андерграунд" Еміра Кустуріци, прямого спонсора російської війни проти України та друга Володимира Путіна. "Андерграунд" вийшов у 1995 році, отримав Золоту пальмову гілку, а Кустуріца був просербським і, наскільки я розумію, взяв гроші з державного телебачення на фінансування фільму», — написала Дар’я Бадьор.

У програмі Каннського кінофестивалю цього разу немає українських фільмів, натомість не обійшлося без російських, додала журналістка. Хоч і не в офіційній селекції, але до незалежної програми «Двотижневик режисерів» потрапив один російський фільм — стрічка Іллі Поволоцького «Благодать».

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що в Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про російську окупацію Київщини.

Ми також писали про те, що акторка Катрін Денев прочитала вірш Лесі Українки на відкритті цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Пропонуємо вашій увазі онлайн-репортаж із червоної доріжки під час відкриття 76-го Каннського кінофестивалю, який підготувала наша журналістка Лєна Чиченіна.

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY