Відкриття 76-го Каннського кінофестивалю. Репортаж із червоної доріжки (онлайн)

Відкриття 76-го Каннського кінофестивалю. Репортаж із червоної доріжки (онлайн)

У Франції відкрився 76-й Каннський кінофестиваль. Зірки традиційно спочатку з'явилися на червоній доріжці, а потім пішли дивитися стрічку-відкриття — нею стала «Фаворитка» із Майвенн та Джонні Деппом.
Відкриття 76-го Каннського кінофестивалю. Репортаж із червоної доріжки (онлайн)
Відкриття 76-го Каннського кінофестивалю. Репортаж із червоної доріжки (онлайн)
16 Трав 2023
0
2463

З них і почнемо. Депп мусив пройти всі кола пекла, роздаючи шануваникам автографи, і терпляче витримував десятки селфі. На телевізійній трансляції можна було побачити, з яким завзяттям публіка тягнулася до актора зі смартфонами та селфі-палками. Сумніваюся, що Депп отримав неймовірне задоволення, але це частина роботи. Мрію колись таке побачити на Одеському кінофестивалі. 

У фільмі-відкритті «Фаворитка» Депп зіграв короля Людовіка ХV. За сюжетом проста жінка з робітничого класу Жанна Дюбаррі виявляється настільки дієвою та розумною, що пробивається до монаршого двору і стає фавориткою короля. Звісно, це провокує грандіозний скандал. 

Режисерка «Фаворитки» — Майвенн, вона ж зіграла головну роль. Якщо ви, бува, не впізнали її без гриму — Майвенн колись зіграла інопланетну співачку Плаву Лагуну у фільмі Люка Бессона «П'ятий елемент». 

Також у стрічці можна буде побачити П'єра Рішара. Нещодавно 88-річний актор записав відеозвернення до — кого б ви думали — Володимира Путіна. Сказав таке: «Це вторгнення, яке перетворилося на масові вбивства, я б навіть сказав на варварство, настільки, що впевнений, нема нічого, що б могло виправдати вбивства жінок, дітей і мирних мешканців, — це просто жахливо». 

Також на червоній доріжці можна було побачити Майкла Дугласа, він прийшов із дружиною Кетрін Зета-Джонс та донькою Керіс. 

Акторові вручили Золоту пальмову гілку за внесок у кіно. Сам Дуглас увесь день позував перед камерами на різних заходах і, схоже, це йому приносить величезне задоволення. 

Ума Турман прийшла з 21-річним сином Левоном Роан Турман-Гоуком.

Для шануваників акторки це ціла подія, бо нащадка вона майже не «світить». Але останнім часом робить це активніше. Днями, наприклад, виклала спільне із ним фото в інстаграмі на День матері. Нагадаю, від Ітана Гоука в Турман двоє дітей. Донька Мая Гоук — зірка популярного серіалу «Дивні дива». 

Голова журі цьогоріч — шведський режисер і нещадний критик суспільства Рубен Естлунд. Іронічно, він часто критикує багатіїв, гламур, пафос лакшері-побуту й карикатурність віддаленості людей мистецтва від реального життя. Українські кінематографісти зараз усе частіше саме так характеризують Каннський кінофестиваль. 

Головуватиме в журі програми «Особливий погляд» американський актор Джон Сі Рейлі. 

Члени журі всі разом. Режисерка Мар'ям Тузані, актори Дені Меноше та Пол Дано, акторка Брі Ларсон, режисерка Рунгано Ніоні, режисер Атік Рахімі та сценарист Даміан Сіфрон.  

А ось і Меддс Міккельсен.

Та Ель Феннінг. Її сукня, схоже, вже стала однією з найбільш обговорюваних. 

Як і образ Хелен Міррен.

 

Катрін Денев цьогоріч — на головному постері Каннського кінофестивалю. Це кадр зі стрічки «Капітуляція» Алена Кавальє. 

Також акторка вчергове прочитала французький переклад вірша Лесі Українки «Надія». Його поетка написала, коли їй було 9 років, дізнавшись, що її тітку Олену Косач відправили на заслання за участь у революційному русі.

ФОТО: gettyimage

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Катерина Городнича
«Антоніна»
19-й пітчинг Держкіно стане історичним і особливим. Уперше за багато років тут не знайдеш прізвищ продюсерів чи режисерів, які останнім часом були візитівкою України на кінофестивалях світу.
17 Квіт 2024 20:30
6 471
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
В оригіналі вона так і називається — Civil War, але на фразу «Громадянська війна» у нас реагують якось не дуже позитивно. В прокат стрічку випускає компанія Green Light Films.
12 Квіт 2024 09:00
881
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Ну що, припиняємо обговорювати Булгакова та Оксану Линів та переходимо на новий рівень.
11 Квіт 2024 15:30
2 928
Лєна Чиченіна
«Антоніна»
Відповідь знайшлася, і доволі легко.
09 Квіт 2024 09:00
2 327
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Колись наші кінематографісти любили піарити свої стрічки фразою «перший український». Типу «перший український фільм жаху», «перша українська комедія», «перший український фільм з високим актором».
30 Бер 2024 14:20
3 299
Марина Крижня
«Детектор медіа»
Стрічка розповідатиме про повоєнну Україну майбутнього.
27 Бер 2024 16:30
1 215
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду