detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.05.2023 14:33
У Росії заочно заарештували ведучу Марію Єфросиніну за «фейки»
У Росії заочно заарештували ведучу Марію Єфросиніну за «фейки»
Приводом для відкриття справи стали пости в інстаграмі телеведучої.

Басманний районний суд Москви в Росії заочно заарештував українську телеведучу Марію Єфросиніну у справі про воєнні «фейки». Таке рішення суд ухвалив 17 травня, повідомляє російське видання «Медиазона» з посиланням на текст постанови.

Згідно з текстом ухвали на сайті московських судів, кримінальну справу щодо Єфросиніної порушили 7 квітня минулого року за пунктом «д» частини 2 статті 207.3 Кримінального кодексу РФ («публічне поширення свідомо неправдивої інформації про використання Збройних Сил Російської Федерації, виконання державними органами Російської Федерації своїх повноважень, надання добровольчими формуваннями, організаціями або особами сприяння у виконанні завдань, покладених на Збройні Сили РФ»).

Приводом для відкриття справи стали пости в інстаграмі телеведучої. 

У березні цього року російське МВС оголосило Єфросиніну в розшук. Ще в січні її внесли до російського списку «терористів та екстремістів».

Нагадаємо, 4 березня 2022 року Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил». За ними правопорушенням вважаються антивоєнні висловлювання та будь-які висловлювання про війну в Україні, які не збігаються з офіційною позицією російської влади. Покарання передбачають штрафи та ув'язнення до 15 років. 

Нещодавно, 27 квітня, у справі про воєнні «фейки» Басманний районний суд Москви заочно заарештував продюсера Олександра Роднянського.

Фото: Марія Єфросиніна / інстаграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY