detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
11.05.2023 17:30
У Бахрейні відбудеться показ українського фільму «Мої думки тихі»
У Бахрейні відбудеться показ українського фільму «Мої думки тихі»
На безкоштовний перегляд стрічки 14 травня запрошують усіх охочих.

Українську стрічку «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча покажуть у Бахрейні 14 травня в рамках Європейського фестивалю кіно. Про це повідомила пресслужба посольства України в Об'єднаних Арабських Еміратах і за сумісництвом у королівстві Бахрейн на офіційній фейсбук-сторінці. 

Як зазначило відомство, безкоштовний показ відбудеться 14 травня о 19:00 в приміщенні Alliance Francaise Bahrain. 

Стрічку демонструватимуть українською мовою з англійськими субтитрами.

«Мої думки тихі» — це історія молодого звукорежисера, який, зазнавши невдач у роботі та особистому житті, отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання — записати голоси закарпатських тварин — може стати його шансом назавжди залишити Україну та вирушити до Канади.

Нагадаємо, вперше ліричну комедію «Мої думки тихі» показали 4 липня 2019 року в секції East of West 54-го Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах. Тоді фільм отримав спеціальну нагороду журі.

В Україні кінофестивальна прем'єра стрічки Антоніо Лукіча відбулася у рамках 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де її відзначили призом глядацьких симпатій, премією FIPRESCI як найкращий український фільм тогорічного ОМКФ і премією за найкращу акторську роботу. Крім цього, удостоїлася спеціальної згадки журі.

У 2019 році фільм здобув Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категоріях «Відкриття року» та «Найкраща акторка» (цю перемогу фільму принесла акторська робота Ірми Вітовської). А у 2020 році стрічка стала лауреатом Національної кінопремії України «Золота Дзиґа» у чотирьох номінаціях: «Найкращий фільм», «Найкращий сценарій», «Найкраща жіноча роль» та «Відкриття року».

Фільм «Мої думки тихі» вийшов в український прокат 16 січня 2020 року лише на 91 екрані, проте його можна було подивитися протягом 5 тижнів. У прокаті він зібрав 9,4 млн грн.

Фото: кадр із фільму «Мої думки тихі»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY