detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
10.05.2023 14:23
Близько 29% українців продовжують слухати музику виконавців із Росії, — дослідження
Близько 29% українців продовжують слухати музику виконавців із Росії, — дослідження
7% респондентів сказали, що слухають такий контент у тому ж обсязі, що і до повномасштабного вторгнення.

Компанія Gradus Research провела восьму хвилю дослідження «Градус суспільства під час війни», в якому дослідила тенденцію переходу громадян на українську мову в побуті та чи слухають українці російську музику. Про це пише «Ліга.Life».

За результатами дослідження, більшість респондентів у повсякденному житті спілкується українською — 61%. Раніше ситуація була протилежною: до повномасштабної війни більшість респондентів у побуті зазвичай розмовляла російською мовою (56%), а українською користувалися 43%.

Найбільший приріст частки українськомовного населення спостерігається у південному регіоні (+23%) та Києві (+23%), а також у східному (+19%) регіоні України.

Найбільш активно переходить на українську в побуті молодь (18–24 роки) та старша вікова група (55–60 років).

Слайд компанії Gradus Research

При цьому майже половина опитаних громадян України (45%) після початку повномасштабного вторгнення відмовилися повністю від прослуховування музики виконавців із Росії. Ще 20% респондентів стверджують, що не слухали її й до війни. Близько чверті респондентів (22%) слухають, але значно менше, ніж раніше. І лише 7% опитаних слухають такий контент у тому ж обсязі.

Опитування провела дослідницька компанія Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному застосунку. Вибірка: 1000 респондентів у віці 18–60 років, які мешкають у населених пунктах з чисельністю понад 50 000 жителів. Період проведення: 24–25 квітня 2023 року.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що в Україні запустили безкоштовний дерусифікатор YouTube.

Також в Україні запустили гру Death from Above, де можна спробувати себе в керуванні українськими дронами та боротися з російською армією. Частину доходів від гри передадуть українським благодійним організаціям «Повернись живим» і «Армія дронів».

Більше половини українців проти вивчення російської мови в українськомовних школах. Про це свідчать результати опитування КМІС.

Фото: Bradjavernick / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY