detector.media
08.05.2023 14:39
Дві стрічки, спродюсовані українським Family Production, отримали нагороди на фестивалі Off Camera у Кракові
Дві стрічки, спродюсовані українським Family Production, отримали нагороди на фестивалі Off Camera у Кракові
Для обох фільмів це не перший успіх на міжнародній арені.

Ігровий повнометражний фільм «Ти мене любиш?» режисерки Тоні Ноябрьової отримав приз за найкращу стрічку у міжнародному драматичному конкурсі фестивалю Off Camera у Кракові. Іншу стрічку — «Тато» Анни Маліжевської — назвали найкращим польським фільмом; акторську нагороду також вручили Еріку Любосу, який виконує у ньому головну роль. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Обидві стрічки спродюсовані українським Family Production і зняті в копродукції за підтримки Держкіно: «Тато» — спільно з Польщею, «Ти мене любиш?» — спільно зі Швецією.

Як «Детектор медіа» писав раніше, фільм «Ти мене любиш?» оповідає історію дорослішання, яка розгортається напередодні падіння СРСР. 17-річна Кіра стає свідком розлучення батьків, розпаду однієї країни та народження іншої. У головних ролях: Карина Химчук, Наталія Лазебникова, Олександр Жила та Максим Михайличенко.

Фільм зняла в Україні студія Family Production за підтримки Держкіно, у копродукції з Сommonground Pictures та скандинавським кінофондом Film i Väst.

Картина брала участь у програмі Panorama цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю, де відбулася світова прем’єра цієї української стрічки.

Як повідомляла команда фільму, раніше стрічка взяла участь у секції Work in progress Каннського та Стокгольмського кінофестивалів на майданчиках Tallin Black Nights та Ukraine Now, які представляли сучасне українське кіно. Також картина була відібрана в офіційну програму Work in progress фестивалю у Сан-Себастьяні. Прем'єра в Україні запланована на 2023 рік.

Тоня Ноябрьова — українська кінорежисерка, продюсерка, сценаристка. У її доробку — короткометражні фільми «День незалежності» (2012), «Все буде добре» (2016), а також повнометражна комедія «Герой мого часу» (2018).

Українсько-польський фільм «Тато» — історія, що розвивається між двома кордонами. Любош — батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Та її раптова смерть відправляє Міхала в несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті.

Стрічка «Тато» восени 2022 року отримала Приз екуменічного журі Варшавського кінофестивалю.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Каннах покажуть кінематографічну 3D-виставку з роботами Бенксі про окупацію росіянами Київщини.

Також ми писали, що профспілка енергетиків Франції погрожує вимкнути електропостачання у час проведення Каннського фестивалю на знак протесту проти пенсійної реформи.

Фото: «Ти мене любиш?» / фейсбук

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY