detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
08.05.2023 13:10
У Білорусі чотирьох співробітників державного радіо звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів
У Білорусі чотирьох співробітників державного радіо звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів
Доля трьох із них наразі невідома.

5 травня у білоруському місті Гомель на своїх робочих місцях затримали чотирьох співробітників місцевого державного радіо. Їх звинувачують у поширенні екстремістських матеріалів. Про це пише ZMINA із посиланням на повідомлення правозахисного центру «Вясна».

Були затримані редактор і журналіст Сергій Краснобород, ведучі Жанна Мініна та Анастасія Гриценко, звукорежисер Артем Васильков.

Як повідомляють правозахисники, того ж дня над медійниками пройшли суди. Їх звинуватили у поширенні екстремістських матеріалів за ч. 2 ст. 19.11 КпАП РБ.

Редактора й журналіста Сергія Красноборода засудили до 15 діб арешту за підписку на екстремістський телеграм-канал. Чоловік зараз перебуває у місцевому ізоляторі тимчасового тримання.  

Доля решти затриманих поки що невідома. Профілі цих співробітників уже видалили із сайту державного радіо.

Як написав гомельський сайт «Флагшток» у своєму телеграм-каналі, одна із затриманих, Жанна Мініна, відома своїми пропагандистськими матеріалами. На початку 2022 року Мініна працювала на каналі Гомельського міськвиконкому. У тому ж році стала провідною журналісткою на регіональному гомельському каналі «Білорусь 4».

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що у білоруській колонії помер політв'язень, блогер Миколай Климович, якого засудили до року ув’язнення за смайлик у соцмережах на карикатуру на самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Нещодавно у Білорусі засудили за «образу президента» та «розпалювання ворожнечі» журналіста, колишнього кореспондента «Комсомольської правди у Білорусі» Геннадія Мажейка до трьох років колонії загального режиму.

У березні ув’язнений у Білорусі журналіст «Радіо Свобода» Ігор Лосік скоїв у колонії спробу самогубства. Він тривалий час голодував, а потім порізав собі руки та шию. Його врятували та відправили до медсанчастини.

На фото — Жанна Мініна / телеграм-канал «Флагшток»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY