detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
07.05.2023 12:18
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 травня 2023 року
Благодійність Олени Пінчук та бійка в Туреччині.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону цієї доби працювала команда телеканалу «Інтер». Показали випуск новин та новий випуск рубрики «Обличчя», у якому говорили з керівником центрального хабу фонду Help heroes of Ukraine Костянтином Рубаном. Також повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, випуск програми «Акцент», у якому про російську пропаганду спілкувалися з  політичними оглядачами Олександром Солонтаєм та Максимом Джигуном.

З 3 до 4 години ночі у блоці «Інтера» працювала гостьова студія телеканалу «Рада». Ішлося про ймовірний вихід «вагнерівців» із Бахмута. До студії долучились доктор соціологічних наук Олександр Шульга, військовий оглядач Дмитро Громаков та фахівець з ракетного озброєння Олександр Кочетков.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про Український жіночий конгрес з народною депутаткою та співзасновницею конгресу Марією Іоновою («Європейська Солідарність»). Зазначимо, що Starlight Media вказані партнерами на офіційному сайті жіночого конгресу.

Далі про запобігання поширенню ВІЛ в Україні говорили з директоркою Фонду Олени Пінчук Ольгою Сердюк. Нагадаємо, що Віктор Пінчук — бенефіціарний власник медіагрупи Starlight Media, до якої належать ICTV та СТБ.

У блоці телеканалу «Рада» показали інтерв’ю з головою Національного банку України Андрієм Пишним про мікрокредитування та фінансову політику України. Це його друге інтерв’ю за менше ніж тиждень: 29 квітня 2023 року з ним говорили у блоці телеканалу «Ми — Україна».

Зі співзасновником організацій Pulse та Fast Федором Сердюком говорили про тактичну медицину та підготовку військових. 

Український нардеп Олександр Марковський («Слуга народу») коментував свою бійку з російським делегатом у Туреччині. Нагадаємо, що росіянин зірвав прапор України. Далі про  місцеве самоврядування говорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). А радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розмірковував у гостьовій студії «Ради» про заяви Пригожина та ситуацію в Росії.


До блоку «1+1» цього дня включався керівник Офісу президента Андрій Єрмак, розповідав про міжнародні візити української делегації та міжнародну політику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY