detector.media
05.05.2023 19:27
ІМІ та UNESCO запустили проєкт для документування збитків, завданих культурним об'єктам України
ІМІ та UNESCO запустили проєкт для документування збитків, завданих культурним об'єктам України
До участі у проєкті запрошуються журналісти, бажано фотокореспонденти, з досвідом фотографування.

Інститут масової інформації та UNESCO запускають спільний проєкт для висвітлення та документування збитків, завданих культурним об'єктам в Україні.

У межах проєкту буде відібрано щонайменше 50 журналістів і фотокорів, які створять фотоматеріали та репортажі про пошкоджені війною культурні об’єкти і про культурні події. Список об'єктів для документування буде наданий учасникам на основі списку, наданого ЮНЕСКО, враховуючи культурне розмаїття та регіональний баланс.

Кожен учасник проєкту отримає гонорар у розмірі, еквівалентному $1000, для створення фотоматеріалів та репортажів. Також учасники пройдуть тренінг, що передбачатиме такі блоки:

Матеріали, створені в межах проєкту, планується поширювати в місцевих та національних медіа, а також на міжнародному рівні. 

До участі у проєкті запрошуються журналісти, бажано фотокореспонденти, з досвідом фотографування, з таких міст: Запоріжжя, Київ, Миколаїв, Харків, Херсон, Суми та Чернігів. 

Для того щоб подати заявку до участі в проєкті, необхідно заповнити електронну форму до 9 травня включно. 

Міністерство культури та інформаційної політики повідомляло, що станом на 25 березня 2023 року через російську агресію постраждали 1373 об’єкти культурної інфраструктури.  З них майже третина зруйновані (514 об’єктів).  

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала в Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Миколаївській та Луганській областях. 

Фото: Віктор Коваленко/Суспільне/Харків (обстріляний росіянами музей Сковороди)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY