detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
05.05.2023 10:50
«Слідство.Інфо» встановило особу пропагандистки з Донеччини, яка служить в армії РФ
«Слідство.Інфо» встановило особу пропагандистки з Донеччини, яка служить в армії РФ
20-річна Настя Бартеньова з Єнакієвого починала кар’єрою в журналістиці, а закінчила службою в армії Росії.

Команда «Слідство.Інфо» встановила особу однієї з пропагандисток, яка працює на терористичне угруповання «ДНР». Про це йдеться в матеріалі «Підлітки-перевертні: як з маленьких українців виховують солдатів РФ».

20-річна Настя Бартеньова з Єнакієвого Донецької області починала кар’єрою в журналістиці, а закінчила службою в армії Росії.

«Можна сказати, що моя давня мрія здійснилася. Я служу в збройних силах Російської Федерації. Зараз говорю це і сама не вірю», — заявила Настя в ефірі пропагандистського шоу. 

Позивний Бартеньової — «Бантік», через її яскравий образ: довгі нігті, нарощені вії та укладку волосся. На війні вона ремонтує та обліковує техніку для зв’язку. Крім того, пропагандистка веде власний телеграм-канал.

У 2014 році, коли росіяни окупували Єнакієве, дівчині було 11 років.

Як пише «Слідство.Інфо», за різними даними, на підконтрольних Росії територіях зараз перебуває понад 100 тисяч українських дітей — переважно викрадених чи вивезених обманом.

Російська пропаганда має плани на українських дітей — зробити з них вишколених російських патріотів. Згідно з моніторингом Центру громадянської просвіти «Альмеда», Росія нав’язує дітям пропаганду через систему освіти, а також виховує в українських дітях готовність померти за диктатора Путіна.

Читайте також:

Фото: «Слідство.Інфо»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY