detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.05.2023 10:05
ISW пояснив, чому Росія змінила риторику щодо ракетних атак по Україні
ISW пояснив, чому Росія змінила риторику щодо ракетних атак по Україні
ISW: Росія стала активніше описувати свої ракетні удари по Україні. Це пов’язано з тривогою перед очікуваним українським контрнаступом.

Росія змінила риторику щодо своїх ракетних атак по Україні, почавши активно їх описувати. Це пов’язано з тривогою в російському інформпросторі перед очікуваним українським контрнаступом. Так вважають експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Міноборони Росії нещодавно змінило свою риторику та активно описує ракетні кампанії, ймовірно, намагаючись зобразити проактивний підхід до зростання в російському інформаційному просторі стурбованості щодо українського контрнаступу», — йдеться у звіті Інституту.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що посилення російських обстрілів на півдні України пов’язане з відсутністю перемог у російських окупантів.

«Це більше пов’язано з тим, що ворог не має певних перемог: немає переконливих просувань на сході України, немає вздовж лінії фронту ніяких успіхів на південному напрямку. Вони не стільки б’ють у відповідь, скільки отримують задачу — максимально переключити увагу українського населення на біду, яка приходить безпосередньо в кожен дім», — розповіла вона в етері національного телемарафону.

Гуменюк зауважила, що російські війська готуються до оборони тимчасово окупованих територій півдня.

Як повідомляє «Радіо Свобода», в ніч на 1 травня через російську ракетну атаку на Павлоград постраждали десятки людей, серед них є п’ятеро дітей. Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 1 травня уточнив, що через цю атаку загинули дві людини, ще 40 поранені.

За даними місцевої влади, у Павлограді було пошкоджено промислове підприємство, де сталася пожежа. Яке саме підприємство зазнало атаки, не уточнювалося. Відомо, що у Павлограді є хімічний завод, який виробляє вибухові речовини.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, 15 з 18 ракет українські військові знищили.

Фото: Сергій Лисак, Дніпропетровська ОВА / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY