detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.05.2023 16:27
Генштаб отримав від медійників 5 тисяч заявок на акредитацію у зону бойових дій. Дія старих прескарт закінчується 1 травня
Генштаб отримав від медійників 5 тисяч заявок на акредитацію у зону бойових дій. Дія старих прескарт закінчується 1 травня
Генштаб: Три чверті отриманих заявок вже опрацьовані, решта надійшли переважно в останні два тижні.

1 травня закінчується термін дії прескарт від Збройних сил України старого зразка. На отримання нових прескарт Збройні сили отримали від медійників 5 тисяч заявок, з яких три чверті вже опрацьовані. Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

«Сьогодні, 1 травня 2023 року останній день дії прескарт Збройних сил України старого зразка. Надалі, допуск до районів ведення бойових дій представників та представниць медіа буде здійснюватися за картками нового зразка», — йдеться у повідомленні.

Ці зміни визначені наказом головнокомандувача ЗСУ №73 від 3 березня 2022 року «Про організацію взаємодії між Збройними Силами України, іншими складовими сил оборони та представниками засобів масової інформації на час дії правового режиму воєнного стану».

Генштаб повідомляє, що з 1 березня і до сьогодні від представників та представниць медіа надійшло майже 5 тисяч заявок на отримання прескарти ЗСУ нового зразка. Наразі три чверті з них уже отримали акредитацію.

Решта заявок ще перебуває на верифікації Служби безпеки України, оскільки переважна більшість з них надійшла протягом останніх двох тижнів. Найближчим часом вони також будуть опрацьовані.

У Генштабі зауважили, що акредитація від Збройних сил України здійснюється насамперед для покращення взаємодії Сил оборони та медійників в районах бойових дій. Для журналістів та журналісток, які не виконують професійні завдання в підрозділах Сил оборони та не відвідують райони бойових дій, наявність прескарти ЗСУ не є обов’язковою.

Інформація щодо подання заявок для акредитації за посиланням.

Нагадаємо, відповідно до наказу № 73 від 27 лютого 2023 року, в Україні змінюють правила отримання журналістами акредитації під час дії воєнного стану. Запроваджено прескарту нового зразка зі строком дії до 6 місяців, попередні прескарти будуть дійсними до 1 травня 2023 року. 

Читайте також:

Архівне фото: Операція об'єднаних сил/Joint Forces Operation/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY