detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.04.2023 09:57
На Буковині оштрафували медсестру, яка поширила в ТікТок відео руху військової техніки
На Буковині оштрафували медсестру, яка поширила в ТікТок відео руху військової техніки
Жінка повністю визнала провину і пояснила, що не усвідомлювала наслідки своїх дій. Їй призначили 51 тисячу гривень штрафу.

Новоселицький районний суд Чернівецької області визнав винною місцеву мешканку, яка зафільмувала і поширила в соцмережах переміщення Збройних сил України. Їй призначили штраф 51 тисячу гривень. Таке рішення суд ухвалив 21 квітня, повідомляє «Судовий репортер».

Як встановило слідство, 6 січня 2023 року на автодорозі Н-03 в селі Бояни на Буковині обвинувачена зафіксувала рух військової техніки, а саме броньованих автофургонів KIRPI, на відеокамеру свого мобільного телефона та опублікувала запис у мережі ТікТок.

Відео переглянули 177 тисяч користувачів, 5001 користувач його вподобав, під публікацією залишили 65 коментарів і сотню разів відеозапис зберегли.

У судовому засіданні жінка провину визнала повністю. Пояснила, що не повною мірою усвідомлювала відповідальність за свої дії, не передбачила можливих негативних наслідків, тепер у скоєному розкаюється.

Жінка працює медичною сестрою реанімації Чернівецької обласної клінічної лікарні.

Суд узяв до уваги молодий вік обвинуваченої і те, що раніше не притягувалася до кримінальної відповідальності й має позитивні характеристики. Помʼякшує покарання й те, що підсудна добровільно перерахувала 10 тисяч гривень на допомогу українській армії.

Відзначимо, станом на грудень 2022 року правоохоронці відкрили близько 200 кримінальних проваджень за незаконне поширення інформації про переміщення зброї і розташування Збройних сил України.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY