detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.04.2023 18:18
Медичний університет імені Богомольця не володіє інформацією щодо освіти Спартака Субботи — «Бабель»
Медичний університет імені Богомольця не володіє інформацією щодо освіти Спартака Субботи — «Бабель»
Імовірно, популярний психолог не навчався в цьому виші, припускає «Бабель».

Психолог Спартак Суббота, якого звинувачують у шахрайстві, імовірно, не навчався в Національному медичному університеті ім. О. Богомольця, як публічно стверджував. Таке припущення зробило видання «Бабель», отримавши відповідь на свій запит, адресований адміністрації навчального закладу. У відповіді йдеться про те, що адміністрації нічого невідомо про медичну освіту Субботи.

«Адміністрація Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця не володіє інформацією щодо освіти Субботи Олександра Олександровича або Субботи Спартака», — зазначив ректор закладу Юрій Кучин.


У держпiдприємствi «Iнфоресурс», який є єдиним адміністратором бази з питань освіти, «Бабелю» відмовилися повідомляти будь-які дані про Субботу, пославшись на «інформацію з обмеженим доступом».

Нагадаємо, 11 квітня онлайн-медіа «Свідомі» опублікувало розслідування психотерапевта Іллі Полудьонного про відомого експерта в галузі психології Спартака Субботу. Факти, які навів автор розслідування, свідчать, що Суббота нібито вдається до брехні, щоб вибудовувати і підтримувати імідж досвідченого фахівця-психотерапевта.

Полудьонний навів факти, які свідчать про таке:

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Спартака Субботи, але так і не отримав від нього відповіді.

При цьому герой розслідування опублікував в Instagram свою позицію щодо оприлюднених фактів. «Це не перший хейт, з яким я стикаюсь. Це нормально, це буде й далі, я це просто переживу… Але що я хочу сказати — що я не дозволю ображати людей, не дозволю ображати свою аудиторію, не дозволю її обзивати, робити висновки щодо людей, які мене слухають, дивляться, яким я подобаюсь…», — заявив Суббота.

«Детектор медіа» ознайомився з повною версією розслідування Іллі Полудьонного і, своєю чергою, вважає за потрібне зазначити, що в цьому матеріалі ми не знайшли жодних образ на адресу аудиторії, якій ЗМІ транслювали думки та оцінки Спартака Субботи.

На розслідування Іллі Полудьонного зреагувало видання «Українська правда», для якого Суббота у 2019–2021 роках писав колонки. «"УП" та "УП. Життя" дійсно публікували колонки Спартака Субботи, у яких він представлявся як психотерапевт і науковий керівник Інституту когнітивного моделювання. Однак публікації Спартака не виходили у нас з червня 2021 року, і він ніколи не був експертом наших редакційних матеріалів», — зауважило видання.

«Детектор медіа» також у минулому опублікував одну колонку Субботи. Наша редакція наразі вирішила прибрати цей текст із сайту і дочекатися прояснення ситуації.

Фото: Спартак Суббота / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY