detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
25.04.2023 09:58
Премія Drahomán Prize оголосила фіналістів 2022 року
Премія Drahomán Prize оголосила фіналістів 2022 року
До короткого списку номінантів увійшли перекладачі Марко Андрейчик, Ірина Дмитришин та Райна Камберова. Спеціальну відзнаку отримає Джованна Броджі.

Премія для перекладачів книжок з української мови на мови світу Drahomán Prize оголосила короткий список номінантів 2022 року. Про це повідомляється на сайті Українського ПЕН.

Фіналістами премії Drahomán Prize-2022 стали:

Крім того, спеціальну відзнаку від Капітули премії «за особливий внесок у переклад і промоцію української літератури, а також у розвиток українознавчих студій в Італії» отримає Джованна Броджі (Італія) — перекладачка з української на італійську, дослідниця літератури Центральної та Східної Європи.

До Капітули премії 2022 року ввійшли:

Ім’я лавреата премії оголосять під час урочистої церемонії у межах Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві. Він отримає статуетку, виготовлену відомим українським скульптором, грошову винагороду в розмірі 3000 євро, а також додаткові можливості для роботи та промоції своєї творчості.

Премію Drahomán Prize заснували 2020 року Український інститут, Український ПЕН та Український інститут книги. Вона покликана підтримати і відзначити роботу перекладачів з української мови на мови світу. Drahomán Prize вручається за високу перекладацьку майстерність та внесок у промоцію української літератури за кордоном.

Довгий список номінантів премії 2022 року оголосили у грудні. До нього увійшли 15 перекладачів.

Торік премію Drahomán Prize здобув польський перекладач, письменник і літературний критик Богдан Задура за переклади польською мовою творів Катерини Бабкіної, Василя Махна та Юрія Винничука.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY