detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.04.2023 19:40
Проєкт про українську культуру «Наразі без назви» від The Ukrainians стартував на ютубі
Проєкт про українську культуру «Наразі без назви» від The Ukrainians стартував на ютубі
У першому епізоді авторки і ведучі Богдана Неборак та Анастасія Євдокимова відвідали порожній Національний художній музей України та поговорили про світовий рівень українських митців і чому музеї важливі для державного суверенітету.

У середу, 19 квітня, на ютуб-каналі The Ukrainians вийшло перше відео нового сезону проєкту про українську культуру «Наразі без назви». Про це повідомила пресслужба видання.

«Авторки і ведучі Богдана Неборак та Анастасія Євдокимова ставлять одна одній складні й неочевидні питання про українську культуру, обговорюють книжки, а тепер ще й показують мистецькі твори, культурні простори та артефакти», — йдеться в повідомленні.

У першому епізоді ведучі відвідали порожній Національний художній музей України та поговорили про світовий рівень українських митців і чому музеї важливі для державного суверенітету. Окрім цього, глядачі дізнаються більше про художника Федора Кричевського і поглянуть на його роботи під іншим кутом.

Глядачів та глядачок запрошують поділитися у коментарях особистим досвідом відвідин музеїв. За найцікавіші історії Богдана та Анастасія даруватимуть книжки та музейні квитки.

Наступний випуск планують опублікувати вже в травні до Дня Києва. Зйомки епізодів відбуватимуться щоразу в іншій локації та міститимуть авторські підбірки рекомендацій класичної і сучасної художньої літератури, есеїстики, репортажистики, музики, мистецтва, що дозволить глибше зануритися в тему.

Продюсером відеосезону став режисер Дмитро Стогнієнко. 

Проєкт «Наразі без назви» стартував у березні минулого року у форматі подкасту від The Ukrainians Media, перший сезон якого містить 21 епізод. Деякі з випусків були записані наживо у Києві, Львові та Івано-Франківську. Минулого року «Наразі без назви» визнали найкращим подкастом про культуру за версією аудіопремії «Слушно».

Анастасія Євдокимова — літературознавиця, кураторка мистецьких проєктів, інтерв’юерка. Богдана Неборак — культурна менеджерка, популяризаторка читання, редакторка інтерв’ю The Ukrainians.

Нагадаємо, у березні Київська книгарня «Сенс» презентувала новий ютуб-проєкт «Розмови з Сенсом» про літературу та читання загалом. У ньому літературознавиця, кураторка мистецьких проєктів та співведуча проєкту про культуру «Наразі без назви» Анастасія Євдокимова розмовляє з письменниками, літературними критиками, видавцями, читачами, тими, хто «може розповісти про навколокнижкові процеси цікаве та непомітне з першого погляду». 

Фото: Данило Павлов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY