detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.04.2023 11:29
Систематичні інформаційні операції є основним елементом стратегії Росії у війні, — британська розвідка
Систематичні інформаційні операції є основним елементом стратегії Росії у війні, —  британська розвідка
Міноборони Британії: Росія просуває неправдиву або маніпулятивну інформацію через підставних осіб або неперевірені джерела у соцмережах. Це допомагає їй дистанціюватися від повідомлення і маскувати свої корисливі інтереси.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська держава систематично використовує інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії у війні. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії в середу.

За словами британських розвідників, Росія культивує різноманітні канали та підставних осіб для умисного продукування та розповсюдження неправдивої або зманіпульованої інформації.

Один із компонентів російської дезінформації розвідники назвали «відмиванням наративів» — Росія просуває інформацію від підставних осіб або неперевірених джерел у соціальних мережах, звідки вона потім проникає в більш мейнстрімні або державні ЗМІ.

«Це має на меті затуманити джерело інформації, щоб російській державі було легше дистанціюватися від повідомлення. Там чином Росія просуває оманливі фрагменти наративу, маскуючи при цьому свої корисливі інтереси», — пишуть розвідники.

Британське Міноборони стверджує, що російські державні суб'єкти представляють зманіпульовані наративи як організовано, так і ситуативно. А їхні поточні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та зменшення міжнародної підтримки України.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY