detector.media
14.04.2023 14:46
СТБ покаже прем’єру документального фільму «Мистецтво на війні»
СТБ покаже прем’єру документального фільму «Мистецтво на війні»
Фільм розповість про українських художників, скульпторів та музикантів.

У суботу, 15 травня, у Всесвітній день мистецтва телеканал СТБ покаже прем’єру фільму «Мистецтво на війні» – спільної роботи Об'єднання українських продюсерів, SPACE Production (Україна) та BROADVIEW (Німеччина).  Про це говориться у пресрелізі SPACE Production.

Фільм «Мистецтво на війні» було створено на замовлення телеканалу ARTE спеціально до річниці війни та показано у прайм-тайм напередодні 24 лютого.

Стрічка розповість про українських художників, скульпторів та музикантів. У стрічці зібрано історії та інтерв'ю першої леді Олени Зеленської, співака Андрія Хливнюка, музичного гурту «Антитіла», художника-воїна з позивним «Пікассо» Володимира Безрукого, скульптора Михайла Реви, мистецтвознавиці Ольги Балашової.  Режисер фільму – німецький есеїст та документаліст Філіп Кульхьофер.  

«Одна з місій фільму – показати злочини Росії, її спроби знищити українську культуру та показати світові, що ворогові не вдалося зламати наших митців, а навіть навпаки», – говориться у пресрелізі.

В інтерв'ю для фільму перша леді України Олена Зеленська зазначила, що «українські митці зараз – обличчя цієї війни». Хтось захищає Україну на фронті, хтось активно популяризує її для іноземної аудиторії.

«Я бачу, як у світі нас більше чують, про нас більше хочуть говорити та відчувати» зазначила Зеленська. 

Одним із героїв фільму  став український співак, а нині доброволець Андрій Хливнюк.

«Текст набагато сильніший за будь-яку ракету. Ракета вибухнула – і все. А текст житиме в серцях людей століттями. Як та ж пісня про червону калину», – каже Хливнюк.

Окрім Хливнюка, у фільмі розповідається історія музикантів із гурту «Антитіла», які з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну вирушили добровольцями на війну.

«Чи комфортно музикантові на передовій? Ні, некомфортно, – зізнається фронтмен гурту Тарас Тополя. – Але не більш некомфортно, ніж зараз будь-якій людині, яка ніколи не чула вибухів, не рахувала прильоти і не відчувала це на собі».

Нагадаємо, у неділю, 16 квітня, СТБ покаже прем'єру документального фільму «Блекаут. Різдво». Стрічка розповідає, як енергетична система України потерпаючи від російських терористичних ударів, підтримувала своє життя та зрештою відновлювалась.

Фото: СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY