detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.04.2023 19:35
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 квітня 2023 року
Охоронець Путіна та реабілітація вагнерівців.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом».

Про російські «приватні військові компанії» у блоці телеканалу «FreeДом» говорили з російським правозахисником Марком Фейгіним. Він розповів, що наразі «приватні військові компанії» створюють люди, які так чи інакше знаходяться в орбіті російської влади. За словами Фейгіна, Пригожина намагаються позбавити будь-яких засобів впливу якраз тому, що він нібито не перебуває в цій орбіті й фактично непідконтрольний Кремлю. Також Пригожин нібито має політичні амбіції.

Про вагнерівців говорили й з редактором російської редакції «Радіо Свобода» Марком Крутовим. Він розповів, як облаштовані табори для реабілітації та відпочинку російських найманців: реабілітація нібито проходить на території 17 готелів, що орендував Пригожин, оскільки вагнерівці не мають доступу до державних медичних закладів Росії.

Тему Китаю та геополітичну ситуацію у світі коментували дипломат Руслан Осипенко та керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрій Пойта.

Про американського журналіста Евана Гершковича, якого затримали в Єкатеринбурзі, говорили з блогером Telegram-каналу «Можемо пояснити» Іллею Давлятчиним. Зауважимо, що керівники понад 30 світових медіа підписали листа до російського посла у США Анатолія Антонова з вимогою звільнити ув'язненого кореспондента The Wall Street Journal.

Також цього дня повторили програму Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі», яку транслювали 4 квітня 2023 року. Ведучий говорив з головним редактором «Нової газети» Дмитром Муратовим.

Представник оргкомітету з'їзду російської опозиції в Польщі Олексій Барановський коментував репресії в Росії. А про російську мобілізацію говорили з російською політичною оглядачкою Ольгою Курносовою.


Інтерв’ю колишнього співробітника російської Федеральної служби охорони, який втік за кордон, обговорювали з російським політиком Геннадієм Гудковим. Нагадаємо, що 7 квітня 2023 року цю тему коментував його син Дмитро Гудков.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY