detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
30.03.2023 13:59
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 березня 2023 року
Виселення Московського патріархату з Лаври та ситуація в Білорусі.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Інтера» показали новий випуск рубрики Дмитра Чистякова «Обличчя». Ведучий говорив з журналісткою опозиційного білоруського телеканалу «Белсат» Дар’єю Чульцовою про переслідування зі сторони режиму Олександра Лукашенка та бажання повернутись у Білорусь.

Далі показали три години повтору етеру попередньої доби. Зокрема повторили інтерв’ю з координаторкою Медійної ініціативи за права людини Ольгою Решетиловою та випуск програми «Акцент».

Блок «1+1» розпочався з повтору частини програми «Нічна варта», яка була в етері 26 березня. Говорили про міжнародний вплив Росії з кореспонденткою ТСН Яною Слєсарчук та експертом Центру оборонних стратегій Олександром Харою.

Виселення представників Української православної церкви Московського патріархату з території Києво-Печерської лаври у гостьовій студії «1+1» коментував ректор Відкритого православного університету та священнослужитель Православної церкви України Георгій Коваленко. За його словами, ніхто не зацікавлений у тому, аби на території лаври припинила звучати молитва.

З редактором «Белсату» Сергієм Пелясою говорили про розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

У блоці «Ради» про виселення УПЦ МП говорили з релігієзнавцем та військовослужбовцем Андрієм Алфьоровим. Регулярний гість нацмарафону Георгій Біркадзе коментував стан української економіки. А ядерний шантаж Росії та візит Сі Цзіньпіна до Москви обговорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.


У блоці Суспільного про УПЦ МП говорили з політичним коментатором Олександром Солонтаєм, послом України у Ватикані Андрієм Юрашем, секретарем РНБО Олексієм Даніловим та політичним аналітиком Інституту євроатлантичного співробітництва Володимиром Горбачем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY