detector.media
28.03.2023 10:48
Фільм «Памфір» за перший вікенд зібрав у прокаті 2,4 мільйона гривень
Фільм «Памфір» за перший вікенд зібрав у прокаті 2,4 мільйона гривень
Це один з найкращих результатів у прокаті для українських драм.

За перший вікенд, від 23 до 26 березня, українська драма «Памфір» зібрала у прокаті майже 16 тисяч глядачів і 2,4 мільйонів гривень. Про це повідомляє Film.ua Group.

Як пише «Бабель», це один з найкращих результатів українських драм.

Для порівняння, історична драма «Мирний-21» Ахтема Сеітаблаєва у перший вікенд кіно-театрального прокату зібрала 1,9 млн грн, фільм «Щедрик» Олесі Моргунець-Ісаєнко — понад 1 млн грн, а «Максим Оса» — майже 956 тисяч грн.

Втім, «Памфіру» не вдалося обійти фільм «Ціна правди», який у перші дні показу в Україні зібрав майже 4 млн грн та більш як 40 тисяч глядачів.

«Памфір» вийшов у кінопрокат  23 березня, фільм номінований на премію Європейської кіноакадемії. Сценарій стрічки розроблено в міжнародних сценарних майстернях TorinoFilmLab (Script&Pitch) 2016 і Midpoint Intensive 2017.

Фільм є копродукцією України, Франції, Польщі та Чилі. Стрічка отримала фінансування Державного агентства України з питань кіно, Українського культурного фонду. Світова прем’єра пройшла торік у травні на Каннському кінофестивалі.

Після цього стрічку побачили на фестивалях у понад 25 країнах світу. Вона здобула нагороди на Raindance у Лондоні, «Кіноколо», на кінофестивалях у Сантьяго (Чилі), в Дунаві (Латвія), в Палічі (Сербія). Права на дистрибуцію фільму придбали понад 20 країн. 

Бюджет стрічки кінорежисера Дмитра Сухолиткого-Собчука склав 39,8 млн грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY