detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
27.03.2023 20:15
Канал СТБ відклав показ серіалу з російським актором, якому замінили обличчя за допомогою штучного інтелекту
Канал СТБ відклав показ серіалу з російським актором, якому замінили обличчя за допомогою штучного інтелекту
Канал замінив обличчя росіянина Прохора Дубравіна за допомогою комп'ютерних технологій на обличчя українського артиста Дмитра Саранського.

Телеканал СТБ вирішив відкласти прем'єру українського серіалу «Останній лист коханого». Про це йдеться в повідомленні пресслужби мовника у фейсбуці.

«Телеканал СТБ ухвалив рішення відкласти показ українського серіалу "Останній лист коханого". Мовник проведе додаткові індустріальні консультації для обговорення та ратифікації використання цифрових технологій в контенті, в тому числі зважаючи на кращий міжнародний досвід», — написали в СТБ.

Раніше телеканал опублікував трейлер знятого ще до повномасштабного вторгнення серіалу «Останній лист коханого», прем'єра якого мала відбутися в понеділок, 27 березня. З'ясувалося, що лице виконавця головної ролі, росіянина Прохора Дубравіна замінили за допомогою технології діпфейку на обличчя українського актора Дмитра Саранського, що викликало обурення в мережі.

Наразі трейлер видалили з ютуб-платформи СТБ.

  

Прохор Дубравін та Дмитро Саранський/telegraf.com.ua

Нагадаємо, у січні телеканал СТБ переніс прем’єру «Вагітної у 16» на невизначену дату. Мовник зробив це з «розумінням чутливості контексту воєнного часу та впливу злочинів російської армії».

Фото: скриншот з трейлера серіалу «Останній лист коханого»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY