detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
23.03.2023 15:19
Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру
Одеські канали «Глас» і Plus перейшли з аналога в цифру
Тепер вони мовитимуть на 48-му телевізійному каналі в Одесі.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію двом каналам з Одеси — «Глас» (юридична особа ПрАТ «Акціонерна радіотелевізійна компанія «Глас») та «Plus» (юридична особа ТРК «Одеса-Плюс») у зв’язку з переходом від аналогового до цифрового (багатоканального) мовлення. Це рішення регулятор прийняв на засіданні 23 березня.

Дозвіл на перехід мовлення з аналогового у цифрове Нацрада приймала згідно з Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору. канали працюватимуть на 2 і 3-й програмі на 48 ТВК в Одесі.

Таким чином регулятор дозволяє місцевим мовникам розпочати цифрове мовлення без участі у конкурсі. Адже на відміну від супутника або кабелю, цифрові ефірні частоти розподіляються на конкурсній основі. Однак під час воєнного стану регулятор не може проводити конкурси.

Нагадаємо, 4 серпня 2022 року Нацрада дозволила компанії ПАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія» («КтркП») і дозволила компанії перейти від аналогового до цифрового мовлення без конкурсу. 29 вересня 2022 року регулятор переоформив ліцензію каналу 3 tv (юридична особа ТОВ «ТРК 3-Студія») з Івано-Франківська. А 12 січня 2023 року Нацрада переоформила ліцензію каналу «4ГТБ» (юридична особа — ПП «Городоцький Районний Телерадіопресцентр») з міста Городок Хмельницької області з аналога на цифру.

За цією ж процедурою 3 листопада Нацрада дозволила каналу «УНІАН ТБ» (юридична  особа ТОВ «Гравіс») перейти від аналогового до цифрового стандарту мовлення у телемережі МХ-5. А 15 грудня дозволила компанії «2+2 ТБ-Стимул» без конкурсу увійти у цифровий мультиплекс МХ-5.

Зображення взяте з сайту Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY