detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
23.03.2023 14:17
Радіостанції Best FM і NovaLine отримали дозволи на мовлення у Білогородці та Сумах
Радіостанції Best FM і NovaLine отримали дозволи на мовлення у Білогородці та Сумах
Термін дії дозволів — 1 рік.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала тимчасовий дозвіл радіостанції Best FM (юридична особа ТОВ «ТРВК «Комра») на мовлення у Білогородці Бучанського району Київської області на частоті 68,9 МГц. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 23 березня.

Також регулятор видав тимчасовий дозвіл на мовлення у Сумах на частоті 92,9 МГц NovaLine (юридична особа ТОВ «ТРК "Матрікс+"») з Харкова.

Нагадаємо, на цьому ж засіданні дозвіл на тимчасове мовлення у Харкові та на Харківщині отримало радіо «Накипіло».

Як вже повідомляв «Детектор медіа», у жовтні 2022 року радіостанція харківського бізнесмена Андрія Карпія «Best FM» (юридична особа ТОВ «ТРВК «Комра») отримала дозвіл мовити у період дії воєнного стану в Україні на частоті 95,6 МГц у Києві, а у березні  2023 року — на частоті 66,44 МГц в місті Ірпінь.

NovaLine розпочала повноцінне мовлення в радіоефірі 14 листопада 2023 року. Радіостанція доступна на деокупованій Харківщині.

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Національна рада з питань телебачення та радіомовлення дозволила регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб  посилити інформування населення. Це нова процедура, з якою регулятор почав працювати з осені 2022-го.

Видача таких дозволів стала можливою на основі Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні. Ідеться про мовлення на невикористовуваних частотах на всій території України. Це ті частоти, які звільнилися після закриття каналів, а також мали виноситися на конкурс. Ще до набуття чинності цього положення Нацрада дозволяла регіональним мовникам виходити у Т2 для того, щоб посилити інформування населення.

Скриншот відео: Національна рада/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY