detector.media
20.03.2023 21:17
На Півдні визначили «червону» та «жовту» зони для роботи журналістів
На Півдні визначили «червону» та «жовту» зони для роботи журналістів
Зонування діятиме з 20 березня 2023 року.

Командування оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» визначило на території південної зони — «червону», «жовту» та «зелену» — для робити журналістів акредитованих ЗМІ. Зонування діятиме з 20 березня 2023 року.

Про це йдеться у заяві Оперативного командування «Південь».

У «червоній зоні» робота акредитованих представників ЗМІ буде заборонена. До цієї зони увійшли: 

Одеська область — о. Зміїний, прикордонна місцевість на придністровському напрямку (уточнити населені пункти в пресцентрі); Вінницька область — прикордонна місцевість (уточнити населені пункти в пресцентрі); на деокупованих територіях: в Миколаївській області (Лупареве, Лимани, Прибузьке, Любомирівка, Киселівка, Новопетрівка, Снігурівка); в Херсонській області — смуга прибережних територіальних громад (уточнити населені пункти в пресцентрі) та окремі зони в межах територіальних громад населених пунктів Посад-Покровське, Правдине, Давидів Брід, Мала Олександрівка, Високопілля, а також смуга населених пунктів по обидві боки вздовж річки Інгулець; в Дніпропетровській області — територіальні громади вздовж берега Каховського водосховища до межі області.

До Червоної зони віднесено також всі об’єкти критичної та військової інфраструктури, морські та річкові порти, незалежно від географічного розташування.

У «жовтій зоні» робота акредитованих представників 3MI дозволяється лише у супроводі офіцера із зв’язків з громадськістю a6o іншої, визначеної командиром посадової особи. До неї увійшли: 

Херсон (крім південної частини); в Миколаївській області населені пункти: Миколаїв, Баловне, Нова Одеса, Єланець, Нововасилівка, Ольгопіль, Березнегуватське, Розанівка, Новоолександрівка, Дмитрівка, Новоскелюватка, Михайлівка, Новолазарівка, Троїцько-Сафонове, Зоря, Лепетиха, Біла Криниця, Червона Долина, Первомайське, Воскресенське, а також території Очаківської і Куцурубської громад; в Дніпропетровській області — Зеленодольськ, Апостолове, Михайло-Заводське; в Одеській області — територіальні громади вздовж Дунаю від гирла Бистрого до Рені, узбережжя Чорного моря і лиманів.

До «зеленої зони» увійшли: 

в Кіровоградській області — Бобринець, Кропивницький, Кам’янка, Світловодськ, за течією вздовж правого берега Дніпра; Одеська, Миколаївська, Херсонська області (за виключенням місцевостей та об’єктів червоної й жовтої зон); Вінницька область (за виключенням червоної зони прикордоння).

Як зазначило командування, у разі виявлення представників ЗМІ, що порушують порядок роботи і перебування у визначеній зоні, порушників позбавлять акредитації.

Журналістам, що мешкають в населених пунктах «червоної» та «жовтої» зони, необхідно зв’язатися з об’єднаним координаційним пресцентром Сил оборони півдня України для координації роботи.

Раніше оперативно-стратегічне угрупування військ «Хортиця» визначило на території Донецької області три зони — «червону», «жовту» та «зелену» — для робити журналістів акредитованих ЗМІ. Зонування діятиме з 18 по 25 березня. 

Читайте також:

Нагадаємо, в Україні від 3 березня змінили правила отримання журналістами акредитації під час дії воєнного стану.

Серед іншого, відтепер командувачі в районах відповідальності визначатимуть «червону», «жовту» та «зелену» зони для перебування представників ЗМІ.

Крім того, відтепер у разі порушень правил роботи представників ЗМІ, окрім скасування акредитації, передбачена ще й можливість призупинення її дії на час з’ясування обставин порушення. Також запроваджено прескарту нового зразка зі строком дії до 6 місяців, а попередні прескарти будуть дійсними до 1 травня 2023 року.

Фото: Оперативне командування «Південь»/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY