detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
13.03.2023 15:17
Пропаганда Росії намагається використати європейських пацифістів, — уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі
Пропаганда Росії намагається використати європейських пацифістів, — уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі
Зокрема, Росія використовує діяльність європацифістів для маніпулювання західними суспільствами та просування вигідних для неї гасел.

Російська пропаганда намагається використати на користь країни-агресора наративи хибного пацифізму, пише «Ліга.нет» із посиланням на уповноваженого уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатора спецслужб Станіслава Жарина.

Рухи, які апелюють до фальшивого пацифізму, стають у Європі дедалі активнішими. Російська пропаганда намагається використати діяльність цих рухів для маніпулювання західними суспільствами та просування вигідних для себе гасел. Якби вимоги європацифістів були виконані, це могло б призвести до швидкої перемоги Росії над Україною. Про це у своєму твіттер-акаунті написав Жарин.

Урядовець зауважує, що у Польщі середовище фальшивого пацифізму консолідується навколо Лешека Сикульського. Він викладає тези, що відповідають діяльності російської пропаганди, стверджує Жарин, а також звинувачує польську владу, Захід і США у провокуванні війни та закликає до партнерства з Росією.

12 березня Сикульський провів публічний захід у Лондоні, де викладав свої геополітичні рефлексії.

«Зараження цими тезами польської спільноти та громадської думки у Великій Британії може мати небезпечні наслідки. Такі дії є частиною механізмів психологічного тиску, метою якого є змусити Захід покинути Україну», — стверджує уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі.

Читайте також:

Фото: скриншот / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY