detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.02.2023 20:40
СБУ оголосила підозру ще трьом колаборантам з Луганщини. Серед них — колишній журналіст
СБУ оголосила підозру ще трьом колаборантам з Луганщини. Серед них — колишній журналіст
Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади.

Служба безпеки України повідомила про підозру трьом колаборантам з Луганщини, зокрема засновнику газети у Біловодську. Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

За даними СБУ, колишній журналіст, 31-річний мешканець Біловодська одразу перейшов на бік окупантів і вже у червні минулого року отримав посаду «начальника відділу внутрішньої та інформаційної роботи адміністрації Біловодського району "ЛНР"».

«Правопорушник охоче бере участь у пропагандистських акціях загарбників. Під час кампанії підготовки до псевдореферендуму він записував для окупантів відеоролики із закликами до участі у голосуванні та приєднання Луганської області до РФ», — проінформували у відомстві.

На бік росіян також перейшла 36-річна жителька Лисичанська, яка очолила в адміністрації міста окупаційний «відділ культури». Наразі вона виконує адміністративно-розпорядчі функції у незаконно створеному «органі влади» та займається пропагандою політики загарбників.

Окрім цього, 55-річна мешканка Старобільська невдовзі після окупації міста обійняла посаду «начальниці управління праці і соціального захисту адміністрації Старобільського району "ЛНР"». 

Наразі слідчі СБУ повідомили їм про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

«Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна», — підсумували в СБУ.

Раніше контррозвідка Служби безпеки викрила агентурну мережу ФСБ, яка діяла в прифронтових районах півдня України. До неї входив прокремлівський блогер Олександр Сініцин, який з 2014 року переховується від українського правосуддя в російському місті Рязань. 

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY