detector.media
22.02.2023 12:50
СБУ затримала пропагандиста Дмитра Скворцова, який ховався у монастирі УПЦ МП
СБУ затримала пропагандиста Дмитра Скворцова, який ховався у монастирі УПЦ МП
СБУ: Провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

Служба безпеки України повідомила про затримання у Києві ворожого пропагандиста, який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України. 

Ім'я затриманого не повідомляється, однак, джерела «Детектора медіа» у СБУ повідомили, що йдеться про блогера Дмитра Скворцова.

«Поплічником рашистів є столичний блогер, засновник так званого "руського клубу", який займався підготовкою "замовних" публікацій для підсанкційних інформагентств країни-агресора. Серед них – "руська народна лінія" і "одна родіна"», — повідомляє пресслужба СБУ.

У своїх колонках пропагандист називав «закономірним» захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації «Л/ДНР».

«За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України. За кожну "порцію" деструктивного контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду», — повідомляє СБУ. 

У серпні 2022 року Скворцову заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Пропагандист намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ (МП) де і був затриманий.

Наразі суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Від 24 лютого 2022 року СБУ розслідує приблизно 1,5 тисячі кримінальних проваджень за фактами державної зради та шпигунства. Понад 340 з них вже скерували до суду. СБУ заявляє, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 600 російських агентів і шпигунів. 

У листопаді 2022 року СБУ провела масштабні обшуки у церквах та монастирях УПЦ МП по всій Україні. Правоохоронці виявили велику кількість антиукраїнських матеріалів, пропагандистської літератури, документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду внести до Верховної Ради законопроєкт про неможливість роботи в Україні релігійних організацій, пов'язаних із центрами впливу в Росії.  

Скриншот відео російських пропагандистських каналів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY