detector.media
22.02.2023 10:39
«Радіо Свобода» запускає проєкт про українців, яких війна вигнала з дому
«Радіо Свобода» запускає проєкт про українців, яких війна вигнала з дому
Мета нового проєкту — розповісти історії переселенців, що знайшли притулок як за кордоном, так і в Україні.

«Радіо Свобода» запускає новий проєкт «Ти як?» про українців, які були вимушені залишити свої домівки через повномасштабну російську агресію. 

Керівницею проєкту стала Катерина Лихогляд — журналістка, документалістка, стипендіатка премії імені Вацлава Гавела.

Новий проєкт розповідатиме історії вимушених мігрантів, його мета — розповісти історії переселенців, що знайшли притулок як за кордоном, так і в Україні.  

«Утім, передусім, це медійний майданчик для них. Проєкт висвітлюватиме проблеми, які озвучують самі переселенці. Водночас ми також хочемо показати історії успіху українців, які взяли на себе сміливість почати життя з нуля», — наголошує Лихогляд.

Cторінки проєкту доступні у FacebookInstagramTelegram. Електронна пошта: Tyiak@rferl.org

За даними ООН, з моменту повномасштабного вторгнення  Росії в Україну вимушеними мігрантами стали понад 13 мільйонів українців (з них понад 5 мільйонів внутрішньо переміщені особи, близько 8 мільйонів — біженці).

За офіційними даними України, станом на лютий 2023 року російські окупанти депортували 16221 українську дитину. Однак за даними  відкритих джерел, озвучуваних РФ, ця цифра значно масштабніша – 738 тисяч.

8 лютого уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про вихід зі складу Європейського інституту омбудсмана через незаконне вивезення з Австрії до Росії українських дітей.

Колаж: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY