detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.02.2023 12:37
«Авторадіо» УМХ втратило ліцензію у Кривому Розі
«Авторадіо» УМХ втратило ліцензію у Кривому Розі
Ліцензія належала компанії ДП «ТРО «Довіра». Однак тепер права на бренд «Авторадіо» має власник радіо «П’ятниця» Денис Козлітін.

Національна рада з питань телебачення не продовжила шість ліцензій «Авторадіо» (юридична особа ДП «ТРО «Довіра») у Кривому Розі. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні  16 лютого.

 За словами заступника голови Нацради Олега Черниша у структурі власності радіостанції є іноземна компанія, зареєстрована на Британських Віргінських островах. З таких підстав у жовтні 2022 року Національна рада не продовжила шість ліцензій «Авторадіо» (юридична особа ДП «ТРО «Довіра») у низці міст по всій Україні. 

Адже згідно зі статтею 12 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», заборонено створення і діяльність телерадіоорганізації, засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент (нерезиденти), що зареєстрований в одній з офшорних зон.

 Втім сам бренд «Авторадіо», як повідомляв «Детектор медіа», тепер належить власнику радіо «П’ятниця» Денису Козлітіну. Він розвиває власну мережу і запускає радіостанцію під цим лого у Києві, також вона вже мовить у Харкові та Дніпрі. Працюватиме на «Авторадіо» команда, яка створювала однойменну радіостанцію УМХ на чолі з Оленою Малишевою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY