detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.02.2023 22:18
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 лютого 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 лютого 2023 року
Намагання росіян протестувати, причини ставлення російського суспільства до війни та загибель російських генералів.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

Мобілізацію у Росії у блоку телеканалу іномовлення обговорювали з юристом російського правозахисного центру «Меморіал» Даавром Доржином. Він розповів, що є частина росіян, які вважають Росію державою росіян, тому підтримують геноцид українського народу. Друга частина — представники малих народів, яким начхати на українців, білорусів та їхні країни, проте вони йдуть на війну заради грошей. Крім того, за його словами, досі подекуди відбуваються протести та підпали військкоматів, проте ці випадки поодинокі й ніхто відкрито не готовий взяти на себе відповідальність.

Також в етері марафону цього дня повторили випуск програми «На межі» у якому говорили з юристом та членом міської ради американської Філадельфії Дейвідом Охом. Вперше розмову показали 8 лютого 2023 року.

Ймовірний розпад Росії та боротьбу з путінським режимом обговорювали з російським опозиціонером Дмитром Гудковим. Він сказав, що необхідно вести боротьбу проти Путіна, як головного винуватця війни, та його найближчого оточення. Також він сказав, що винні у війні й ті, хто перетнув кордон України зі зброєю. Причини підтримки російським суспільством війни в Україні Гудков вбачає у роботі пропаганди. Він переконаний, що маси вдасться повернути так само, як це було зроблено після ліквідації Третього Райху в Німеччині. Нагадаємо, що Дмитро Гудков — син російського опозиціонера та колишнього військового КДБ СРСР Геннадія Гудкова.

З російським політтехнологом Михайлом Шейтельманом у блоці «1+1» говорили про ймовірне оголошення Кремлем війни Україні та намагання знайти бодай якісь перемоги до 24 лютого.

Про роботу Роскомнагляду у блоці «1+1» говорили з журналісткою російського інтернет-видання «Важливі історії» Іриною Долініною. Вона розповіла, якими ідеями керуються працівники відомства й чого влада хоче досягти за допомогою Роскомнагляду. За словами Долініної, Роскомнагляд відстежує не лише центральних журналістів й блогерів, а й локальних активістів. Це робиться для того, аби контролювати протестні настрої у малих спільнотах. Також вона розповіла, що до початку повномасштабного вторгнення в Україну кількість заблокованих Роскомнаглядом ресурсів була в рази меншою.

Ситуацію на передовій та загибель російських генералів обговорили з експертом із питань безпеки Іваном Варченком. Він розповів, що росіяни не шкодують ані своїх людей, ані свого керівництва, зокрема генералів, оскільки цей ресурс для них невичерпний. За його словами, загибель 20 генералів нічого не означає, оскільки у росіян їх багато, а також вони можуть призначити ще багато нових. Проте безпосередня участь генералів у бойових діях означає, що росіянам не вистачає керівного складу армії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY