detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
28.01.2023 10:10
Український фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду на кінофестивалі «Санденс»
Український фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду на кінофестивалі «Санденс»
Стрічка отримала приз глядацьких симпатій в категорії World Cinema Documentary Competition.

Документальний фільм українського журналіста та фотографа Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі «Санденс» у США. Про це повідомили 27 січня на сторінці фестивалю у твіттері.  

Стрічка змагалася в конкурсі World Cinema Documentary Competition.

???? The Audience Award: World Cinema Documentary, Presented by United Airlines goes to 20 DAYS IN MARIUPOL, directed and produced by Mstyslav Chernov. #Sundance @united pic.twitter.com/zAvSESoOCF

— SundanceFilmFestival (@sundancefest) January 27, 2023

«Для нашої команди це не досягнення, це честь. Це честь представляти українські документальні фільми та використовувати цю платформу для привернення уваги до труднощів, стійкості та хоробрості українського народу, особливо жителів Маріуполя», — написав Мстислав Чернов на своїй фейсбук-сторінці.

Знімальна група Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого минулого року за кілька годин до початку повномасштабного російського вторгнення.

Двадцять днів журналісти фіксували події у Маріуполі: обстріли, бомбардування полового будинку та загибель цивільних. Відомо, що з міста вдалось вивезти близько 30 годин відео. 

Головний приз журі у категорії World Cinema Documentary Competition отримав фільм «Вічна пам’ять» режисера Майте Альберді про пару, що страждає на хворобу Альцгеймера.

Нагадаємо, до міжнародної конкурсної програми кінофестивалю «Санденс» увійшли українські фільми «Залізні метелики» та «20 днів у Маріуполі». Кінофестиваль стартував у США 19 січня і триватиме до 29 січня цього року.

Фото: кадр з фільму «20 днів у Маріуполі»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY