detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
27.01.2023 12:34
Генпрокуратура Росії оголосила «Медузу» «небажаною організацією»
Генпрокуратура Росії оголосила «Медузу» «небажаною організацією»
Прокуратура каже, що діяльність видання «загрожує основам конституційного ладу та безпеки Російської Федерації».

Генпрокуратура Росії оголосила онлайн-видання «Медуза» небажаною організацією. Про це повідомляється на сайті медіа. 

Російська прокуратура вважає, що діяльність видання «загрожує основам конституційного ладу та безпеки Російської Федерації».

Як повідомляє «Настоящее время», таке рішення генпрокуратура ухвалила «за результатами вивчення матеріалів, що надійшли».

Інформацію скерувало до міністерства юстиції Росії для внесення відомостей до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнано небажаною для Росії.

23 квітня 2021 року Мін'юст РФ включив видання «Медуза» в реєстр «ЗМІ – іноземних агентів», і воно опинилося на межі закриття: рекламодавці відмовилися від співпраці, журналістам довелося скоротити зарплати, деякі з них були змушені покинути редакцію.

З кінця 2020 року в реєстр ЗМІ – «іноземних агентів» внесли сім недержавних видань і 25 осіб, більшість з яких були журналістами.

Детальніше про те, чи транслює «Медуза» наративи російської пропаганди і як до ліберальної російської авдиторії видання доходять ті самі фейки та маніпуляції, що й до аудиторії російських державних медіа, хіба що в менш трешовій подачі, читайте у матеріалі Наталі Стеблини.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY