detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
17.01.2023 16:30
СБУ затримала на Хмельниччині пропагандиста, який поширював контент Шарія
СБУ затримала на Хмельниччині пропагандиста, який поширював контент Шарія
Агітатор створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах, де закликав до знищення українців і захоплення місцевих органів влади.

Служба безпеки України затримала мешканця Хмельниччини, який поширював в інтернеті агітацію на підтримку збройної агресії РФ проти України, використовуючи матеріали з ютуб-каналу Анатолія Шарія.

Як повідомляє СБУ, за даними слідства, агітатор створив десятки проросійських спільнот та сторінок у соцмережах. Як першоджерело для наповнення інтернет-ресурсів використовував ютуб-канал підозрюваного в державній зраді пропагандиста Анатолія Шарія.

Чоловік позиціонував себе представником прокремлівського руху «Народовластие» та закликав до фізичного знищення українських громадян і захоплення місцевих органів влади. Замість військово-цивільних адміністрацій регіону він пропонував сформувати підконтрольні Москві псевдодержавні установи. У разі захоплення регіону він планував отримати від російських загарбників «посаду» в місцевій окупаційній адміністрації.

Фігуранту повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, РНБО після початку повномасштабної агресії РФ призупинила роботу низки партій, які мають зв’язки з Росією. Серед них і так звана «Партія Шарія». 3 травня Рада заборонила діяльність проросійських партій.

В Україні проти Шарія запроваджені санкції, він оголошений у розшук. Він виїхав з України ще в 2012 році, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

Нещодавно Служба безпеки України викрила підпільний осередок забороненої «Партії Шарія» у Дніпрі, який готувався проводити масові заворушення у регіоні.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY