detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
12.01.2023 16:31
Нацрада дозволила каналу з Хмельницької області перейти у цифру без конкурсу
Нацрада дозволила каналу з Хмельницької області перейти у цифру без конкурсу
Регулятор продовжує практику дозволів на перехід з аналога у цифру без конкурсів, які зараз не можливо проводити в умовах воєнного стану.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила ліцензію каналу «4ГТБ» (юридична особа — ПП «Городоцький Районний Телерадіопресцентр») з міста Городок Хмельницької області. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 12 січня.

Раніше канал мовив в аналозі на 4 ТВК, потужність 100 Ват. Тепер «4ГТБ» мовитиме у цифрі на 48 ТВК з тією самою потужністю.

Це  черговий випадок коли регулятор дозволяє місцевим мовникам розпочати цифрове мовлення без участі у конкурсі. Адже на відміну від супутника або кабелю, цифрові ефірні частоти розподіляються на конкурсній основі. Однак під час воєнного стану регулятор не може проводити конкурси.

Нагадаємо, 4 серпня Нацрада дозволила компанії ПАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія» («КтркП») і дозволила компанії перейти від аналогового до цифрового мовлення без конкурсу.  29 вересня регулятор переоформив ліцензію каналу 3 tv (юридична особа ТОВ «ТРК 3-Студія») з Івано-Франківська. 

За цією ж процедурою 3 листопада Нацрада дозволила каналу «УНІАН ТБ» (юридична  особа ТОВ «Гравіс») перейти від аналогового до цифрового стандарту мовлення у телемережі МХ-5. А 15 грудня дозволила компанії «2+2 ТБ-Стимул» без конкурсу увійти у цифровий мультиплекс МХ-5.

Ілюстративне фото: Mr.TinMD / Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY