detector.media
11.01.2023 10:07
«Золотий глобус» оголосив переможців 2023 року
«Золотий глобус» оголосив переможців 2023 року
Церемонія цього року стала першою після скасування карантинних заходів, запроваджених через пандемію коронавірусу.

У Лос-Анджелесі відбулась 80-та церемонія вручення премії «Золотий глобус» Голлівудської асоціації іноземної преси.     

Як повідомляє «ВВС News Україна», найкращим повнометражним драматичним фільмом 2022 року визнано «Фабельмани» Стівена Спілберга. Ця стрічка про дорослішання, в якій знаменитий голлівудський режисер частково описав власну юність та молодість.  Спілберг отримав приз як найкращий режисер, картина також перемогла у номінації за найкращий кінофільм.

Кейт Бланшетт отримала «Золотий глобус» за найкращу жіночу роль у фільмі «Тар», де вона зіграла диригентку Берлінського філармонічного оркестру. Акторка не була присутня на церемонії, оскільки зараз перебуває на зйомках у Великій Британії.

Остін Батлер став володарем премії за найкращу чоловічу роль у фільмі «Елвіс» (Elvis) — байопіку про знаменитого співака Елвіса Преслі режисера База Лурмана.

Приз за найкращу чоловічу роль у категорії «комедія/мюзикл» здобув ірландський актор Колін Фарелл за фільм «Банші Інішеріна» (The Banshees of Inisherin) — трагікомедію, дія якої відбувається на віддаленому ірландському острові. Стрічка була також визнана найкращою у категорії «комедія/мюзикл», «Золотий глобус» також отримав автор її сценарію Мартін Макдон.

Виконавицею найкращої жіночої ролі в категорії «комедія/мюзикл» була визнана Мішель Єо за фільм «Все скрізь і одразу» (Everything Everywhere All At Once) — науково-фантастичну комедію про життя у паралельних всесвітах.

Престижну Премію Сесіля Б. Де Мілля за видатні досягнення у кінематографі цього року отримав комічний актор Едді Мерфі.

Найкращим телесеріалом визнано «Будинок дракона» (House of the Dragon) — приквел «Ігри престолів».

Найкращою оригінальною піснею було визнано «Naatu Naatu», написану для індійського фільму RRR. Відеокліп на цю композицію у 2021 році зняли Маріїнському палаці у Києві.

До учасників церемонії пролунало і відеозвернення президента України Володимира Зеленського, якого представив актор Шон Пенн. Пенн неодноразово відвідував Україну під час повномасштабної війни, також він залишив у Києві статуетку «Оскар», яка перебуватиме в Україні до перемоги над Росією.

Зеленський нагадав, що «Золоті глобуси» почали вручати під час Другої світової війни у 1943 році і заявив, що битва України проти російського вторгнення символізує «боротьбу за право нового покоління дізнаватися про війну лише з кіно».

«У Першій світовій війні загинули мільйони людей. Друга світова війна згубила десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія», — сказав Зеленський.

Кінопремію «Золотий глобус» (Golden Globe) з 1944 року присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси за повнометражні кінострічки, а також серіали та телевізійні фільми. Нагородження відбувається за результатами голосування провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

У 2022 році через карантинні обмеження церемонія пройшла без преси, кінозірок, червоної доріжки та будь-якої трансляції. Про переможців премії «Золотий глобус»-2022 читайте за посиланням.

Скриншот відео: NBC/ Golden Globe/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY