detector.media
05.01.2023 18:27
В Одесі судитимуть колаборанта, який закликав до «знищення фашизму в Європі»
В Одесі судитимуть колаборанта, який закликав до «знищення фашизму в Європі»
Чоловік систематично поширював антиукраїнський контент у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники».

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 58-річного мешканця Одеси, який з початку повномасштабного вторгнення Росії в соціальних мережах схвалював загарбницькі дії ворога. Про це повідомив відділ комунікації ГУ Нацполіції в Одеській області.

Поліція встановила, що колаборант з початку великої війни поширював антиукраїнський контент у забороненій соціальній мережі «Одноклассники». На власних сторінках він публікував дописи, в яких схвалював та захоплювався агресивними вчинками окупантів. 

Правоохоронці провели в домі чоловіка санкціонований обшук та вилучили мобільний телефон, з якого той поширював пропагандтистські публікації.

«На підставі зібраних доказів дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру в колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації», — повідомили в поліції. 

Раніше прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт щодо «посадовиці», яка очолила окупаційний відділ культури, молоді та спорту адміністрації Міловського району так званої «ЛНР».

Нагадаємо, у МВС пояснили, що колаборантами вважаються громадяни, які свідомо співпрацюють та підтримують окупантів.

Фото: Головне управління Національної поліції в Одеській області

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY