detector.media
03.01.2023 14:52
Діана Панченко заявила, що потрапити до окупованого Донецька їй «допомогли друзі»
Діана Панченко заявила, що потрапити до окупованого Донецька їй «допомогли друзі»
Діана Панченко: На Донбас потрапити значно простіше, ніж ви думаєте. Готова всім посприяти

Колишня ведуча проросійських телеканалів NewsOne, «Перший незалежний» та Ukrlive Діана Панченко заявила, що виїхала з Києва в середині серпня, а потрапити на окуповані Росією території їй «допомогли друзі». За її словами, вона «зараз перебуває не в Україні», але більшість часу проводить «на Донбасі».

Про це вона розповіла на своєму ютуб-каналі.

«Із 24 лютого практично весь час я перебувала в Києві, тому на власному досвіді знаю, що означає жити в країні, де тебе абсолютно незаслужено називали зрадницею. Із Києва я виїхала в середині серпня», – сказала Панченко.

«На Донбас потрапити значно простіше, ніж ви думаєтеПодзвонила своїм друзям – вони мені в цьому допомогли. Це значно простіше, ніж ви думаєте», – сказала Панченко.

Вона також заявила, що готова посприяти в організації поїздки на окуповані території «усім, хто говорить, що моя поїздка на Донбас – це нібито зрада, і водночас стверджує, що Донбас потрібно повернути в Україну».

Нагадаємо, на початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 15 грудня вона оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя. Також Панченко записала розмову з полоненими українськими військовослужбовцями Сергієм Мироненком та бійцем полку «Азов» Михайлом Швецем.

Джерела «Детектора медіа» у правоохоронних органах повідомили, що Панченко не могла опинитися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області в законний спосіб. Вона виїхала з України в серпні через один із діючих пунктів пропуску на кордоні України і більше не поверталася.

Народний депутат Ярослав Юрчишин закликав СБУ та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Панченко. 

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з «Рухом Чесно» внесло 100 людей до реєстру державних зрадників. У списку є і Панченко, яка торік у листопаді заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

У 2021 році Панченко та інші колишні працівники підсанкційних каналів ZIK, «112 Україна» та NewsOne створили супутниковий телеканал «Перший незалежний».

За інформацією ліцензіата, саме Панченко володіла 99% і була кінцевою бенефіціарною власницею компанії «Медіахолдинг “Новини”», якій належав «Перший незалежний». Утім, згодом 60% акцій телеканалу придбав народний депутат від «ОПЗЖ» та голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич.

За даними «Руху Чесно», у 2020 році в одному з інтерв'ю Панченко сказала, що хотіла б запитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що в Росії — братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

Журналіст «Детектора медіа» Ярослав Зубченко назвав Панченко «найгіршим медійником 2020 року» за порушення стандартів журналістики та відмову називати війну в Україні війною.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY