detector.media
31.12.2022 13:40
Олена Зеленська вважає одним з основних підсумків своєї роботи у 2022 році поширення української літератури у світі
Олена Зеленська вважає одним з основних підсумків своєї роботи у 2022 році поширення української літератури у світі
Дружина президента України опікувалась культурною дипломатією.

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про напрями своєї діяльності у 2022 році в умовах російської агресії проти України. Серед них — проєкти культурної дипломатії. Про це вона розказала в інтерв’ю Вадиму Карп’яку в ефірі телемарафону «Єдині новини», йдеться у повідомленні на сайті президента.

Зокрема за підтримки Олени Зеленської у музеях світу з'явилися українськомовні аудіогіди, стартували проєкти «Книжки без кордонів», «Українська книжкова поличка» (поширення української літератури у світі та серед дітей, які є тимчасовими переселенцями), Better Time Stories (персоналізовані аудіокнижки, які створюють для дітей їхні рідні, що залишилися в Україні). 

«Люди, які швидко полишали свої домівки, навряд чи брали із собою книжки, але читання на ніч – це куточок спокою для родини. Нормальний сімейний вечір – це справді важливо. У межах проєкту «Книжки без кордонів» понад 200 тисяч книжок надруковано й роздано дітям. Так вони відчувають зв’язок із батьківщиною. Дякую нашим українським видавцям, які долучилися та надали макети книжок для друку, і нашим дипломатичним установам за організацію процесу», – сказала дружина президента. 

Вона відзначила, що Україна, її громадяни й культура мають зараз звучати на повний голос.

«Ми маємо посідати своє місце у світі в усіх сферах. Нас занадто довго не помічали. Треба цей рівень втримати й підвищити. Але вже без війни», – резюмувала перша леді. 

Нагадаємо, Олена Зеленська увійшла до списку «100 жінок 2022 року» від BBC.

Фото: president.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY