detector.media
23.12.2022 20:29
Байден підписав закон про оборонний бюджет США, де для України передбачено 800 мільйонів доларів
Байден підписав закон про оборонний бюджет США, де для України передбачено 800 мільйонів доларів
Це на 500 мільйонів доларів більше, ніж початковий бюджетний запит про оборонну допомогу Україні.

Джо Байден підписав «Акт Джеймса Інхофа про виділення коштів на національну оборону в 2023 фінансовому році», повідомляється на сайті Білого дому.

На оборону США передбачено 858 мільярдів доларів, для оборонної допомоги Україні додатково буде спрямовано 800 мільйонів доларів.

Документ передбачає продовження заходів щодо стримування Росії в Європі. Фінансування Європейської ініціативи стримування та Ініціативи сприяння безпеці України у 2023-му фінансовому році складатиме шість мільйонів доларів. 

Цим законом заборонено співпрацю США із Росією у військовій сфері протягом п’яти років і наказано вимагати виключення РФ з міжнародних організацій.

Також у документі йдеться про запровадження вторинних санкцій щодо осіб, задіяних у значних золотовалютних операціях з Росією, зокрема із золотом з резервів Центрального банку Росії. 

Нагадаємо, 21 грудня президент Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати з офіційним візитом. Це перша поїздка українського президента за кордон з початку повномасштабної війни. У Вашингтоні Зеленський мав зустріч з американським президентом Джо Байденом та виступ у Конгресі. Зокрема, ішлося про надання Україні систем ППО Patriot.

Фото: Whitehouse.Gov

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY