detector.media
22.12.2022 18:30
Журналісти New York Times опублікували розслідування щодо убивств у Бучі, які вчинили російські військові
Журналісти New York Times опублікували розслідування щодо убивств у Бучі, які вчинили російські військові
Ці факти увійдуть до матеріалів міжнародних судів та трибуналів щодо воєнних злочинів РФ в Україні.

Журналісти The New York Times опублікували відео- і текстову версію розслідування дій російської армії у Бучі. Вивчення матеріалів тривало  вісім місяців, авторами виступили вісім медійників.

Журналісти вказали кількість убитих у Бучі та їхні імена. Лише на вулиці Яблунській від рук російських загарбників загинуло 36 осіб. Як відзначається в публікації, виконавцями масового вбивства на вулиці Яблунській були російські десантники з 234-го десантно-штурмового полку під командуванням підполковника Артема Городілова. 

«Як свідчать докази, ці вбивства були частиною навмисних і систематичних зусиль, аби прокласти росіянам шлях до Києва», — йдеться в матеріалі.

Основним джерелом інформації для журналістів стали записи телефонних розмов, опубліковані відеозаписи та інтерв'ю з очевидцями. Зокрема, кореспонденти NYT «протягом місяців» досліджували тему невдовзі після відступу російських військ. Вони також опитували місцевих мешканців, опрацьовуючи матеріали з камер відеоспостереження. 

Нагадаємо,  на початку листопада журналісти Associated Press випустили власну версію  розслідування звірств у Бучі. Його підготували Еріка Кінец, Олексаандр Сташевський та Василіса Степаненко. Автори подали статистику і опис бійні, яку росіяни влаштували у захопленому ними місті. Деталізують опис подій свідчення очевидців та фото звірств, вчинених російськими загарбниками. У реконструкції подій застосовано тезнології 3D.

На початку серпня BBC випустила фільм «Я звертаюся до нього за іменем» про події, які відбувалися у Бучі у березні 2022 року. У 47-хвилинній стрічці зібрані свідчення про тортури і вбивства, які коїли росіяни у містечку під Києвом. Британські журналісти фокусуються на фактах про вісьмох розстріляних чоловіків із тероборони. Про них розповідають їхні рідні, які майже місяць чекали на звістки про долю своїх чоловіків і синів.

Фото з матеріалу NYT

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY