detector.media
15.12.2022 18:42
Фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука змагатиметься у конкурсі кінофестивалю «Санденс»
Фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука змагатиметься у конкурсі кінофестивалю «Санденс»
У США оголосили учасників конкурсної програми короткометражних фільмів.

Кінофестиваль «Санденс» оголосив учасників короткометражних конкурсів. У програмі документальних фільмів представлено стрічку Дмитра Сухолиткого-Собчука «Літургія протитанкових перешкод»

За сюжетом фільму, після початку великої війни скульптори, які виготовляли статуї святих, ідуть робити протитанкові їжаки.

Оператори стрічки — Дмитро Сухолиткий-Собчук, Андрій Лисецький, Костянтин Кляцкін, Денис Воронцов, Денис Токарєв.

Фільм було створено у співпраці з американським проєктом The New Yorker.

«У "Літургії…" ми намагалися показати події, у час яких живуть наші громадяни і зокрема скульптори, що виготовляють ці протитанкові перешкоди, з якогось іншого боку. Коли новини звучать як проповідь, як літургія. Нам вдалося це зафіксувати, щоправда, довго-довго шукали фрагменти з радіо, які були б неймовірно важливими. У нас є фрагменти з радіо "Київ FM" і "НВ"», — писав кінорежисер. 

На початку фільму в радіоефірі йдеться про захисників «Азовсталі». На час кінофестивальної історії вони вже перебували у російському полоні. Представляючи фільм на міжнародних майданчиках, кінорежисер нагадував про необхідність звільнити українських героїв. 

Нагадаємо, до міжнародної конкурсної програми кінофестивалю «Санденс» увійшли два фільми з України. Це «Залізні метелики» Романа Любого та «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова.

Кінофестиваль пройде з 19 по 29 січня 2023 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY