detector.media
14.12.2022 16:27
СБУ прийшла з обшуками до заборонених партій. Знайшли зброю, георгіївські стрічки та російські прапори (ФОТО)
СБУ прийшла з обшуками до заборонених партій. Знайшли зброю, георгіївські стрічки та російські прапори (ФОТО)
Обшуки проводили у Києві, Дніпрі та Кривому Розі.

Служба безпеки України 14 грудня провела обшуки в офісах та помешканнях представників заборонених Комуністичної партії та політичної партії «Русь єдина». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Обшуки проводили у Києві, Дніпрі та Кривому Розі. Спецслужбовці знайшли зброю, георгіївські стрічки та прапори Росії.

«Виявлено склади з прокремлівською літературою, агітаційними листівками із символікою тоталітарного режиму СРСР і "методички" російських пропагандистів. У них рашисти закликають до підтримки окупаційних угруповань РФ і надають "рекомендації" щодо насильницького захоплення влади в Україні», — йдеться у повідомленні.

Функціонери КПУ планували використати весь «арсенал» пропагандистських засобів для проведення агітаційно-масових заходів на підтримку РФ у разі захоплення Києва і Дніпропетровської області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 109 КК (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Максимальне покарання за цією статтею — до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, 3 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який забороняє в Україні проросійські партії. 14 травня його підписав президент Володимир Зеленський

24 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив проросійську партію «Русь єдина», яка раніше мала назву «Партія політики Путіна». 

5 липня суд заборонив Комуністичну партію України.

В Україні також заборонена діяльність «Опозиційної платформи — За життя», «Опозиційного блоку», «Партії Шарія», партії «Наші», «Лівої опозиції», «Союзу лівих сил», «Держави», «Прогресивної соціалістичної партії України», «Соціалістичної партії України», «Соціалістів», «Блоку Володимира Сальдо».

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY