detector.media
14.12.2022 10:26
Олена Кондратюк: Верховна Рада відкрила шлях до початку переговорів про вступ України до ЄС у 2023 році
Олена Кондратюк: Верховна Рада відкрила шлях до початку переговорів про вступ України до ЄС у 2023 році
13 грудня парламент ухвалив три ключові євроінтеграційні закони.

Верховна Рада 13 грудня затвердила три ключові законопроєкти, які необхідні для початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Про це заявила заступниця голови парламенту Олена Кондратюк.

«Ми виконали свої зобов’язання та обіцянку до кінця року ухвалити євроінтеграційні закони, які містяться в семи основних рекомендаціях Єврокомісії Україні, як країні-кандидату на вступ до ЄС. Ми прийняли закон про медіа, прозору процедуру призначення суддів Конституційного суду та про національні меншини (спільноти). Таким чином відкрили шлях до початку переговорів про повноправний вступ України до Євросоюзу, які можуть розпочинатися вже з 2023 року», — підкреслила вона.

Кондратюк також наголосила, що ухвалений закон «Про медіа» ще буде змінюватися з часом.

«Ми свідомі, що прийнятий медійний закон не є константою, він ще буде змінюватися. Його реалізація потребуватиме предметного моніторингу, як медійних кіл в Україні, так і Єврокомісією на практичну відповідність європейським цінностям свободи слова», — пояснила заступниця голови парламенту.

Нагадаємо, 13 грудня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про медіа» у другому читанні та в цілому. Законопроєкт підтримали 299 нардепів, зокрема 195 членів фракції «Слуга народу», 18 з «Європейської солідарності», 9 з «Батьківщини», 14 з «Голосу».

Народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що документ ухвалили з компромісними позиціями: врегулювали статус каналу «Рада» та вилучили норми щодо виборчого законодавства.

Фото: пресслужба Верховної Ради України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY