detector.media
11.12.2022 12:53
Помер журналіст Артем Скоропадський
Помер журналіст Артем Скоропадський
Артем мав важку хворобу шлунку.

Помер колишній головний редактор журналу «Країна» та експрессекретар «Правого сектора» Артем Скоропадський. Про смерть Артема у коментарі «Детектору медіа» розповіла його дружина Олена Солодовнікова.

Він помер в реанімації після тривалої важкої хвороби шлунку. Йому був 41 рік.

«Ти налаштовував мене на те, що врешті-решт доведеться жити без тебе. Постійні лікування, терапія. Ти знав, що згасав. Ми часто розмовляли про це. Але я все одно не була готова, що ти підеш так швидко та раптово, — написала Олена Солодовнікова у фейсбуці. — Ти казав, ніколи не розповідай, що я комусь допомогав. Вибач, я все ж розповім про всі ці численні збори для поранених, про організацію автобусів з їжею на фронт, про бабу Катю на два поверхі нижче, якій ти купував їжу, бо вона самотня і ще годує котів у під'їзді. 9 останніх років ти жив тим, що допомогав тим, хто цього потребував».

Про час та місце прощання із Скоропадським Олена повідомить згодом на своїй сторінці у фейсбуку.

Артем Скропадський народився у Москві. У 2005 році він переїхав з Росії в Україну. Працював кореспондентом у виданні «Коммерсантъ Украина». У 2014-му став прессекретарем «Правого сектора». Торік Скоропадський отримав громадянство України. У Росії його заочно заарештували та оголосили у міжнародний розшук. З січня по жовтень 2022 року він очолював редакцію журналу «Країна».

Фото: Олена Солодовнікова/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY