detector.media
07.12.2022 15:28
Журналісти «Фактів» ICTV потрапили під обстріл на околицях Бахмута (ФОТО, ВІДЕО)
Журналісти «Фактів» ICTV потрапили під обстріл на околицях Бахмута (ФОТО, ВІДЕО)
Знімальна група від обстрілу не постраждала. Каже: окупанти могли знати, що стріляють по пресі.

5 грудня знімальна група «Фактів» ICTV – спеціальний кореспондент Костянтин Мельников та оператор Дмитро Матвієнко – потрапила під російський обстріл на околицях Бахмута на Донеччині. Про це ІМІ повідомив Костянтин Мельников.

За словами журналіста, вони з колегою працювали з військовими, знімали роботу піхоти та укріплення наших позицій. Поки вони працювали, ворог, ймовірно, помітив їх з дрона, оскільки через декілька хвилин їх обстріляли. Серед інших груп були ще Суспільне та Sky News.

Журналісти не постраждали, але ушкоджень зазнала їхня автівка. «Ударною хвилею і осколками вибило заднє вікно, бокове пасажирське за водієм, пошкодило вітрове. Уламки пробили кузов», – розповів Костянтин.

Мельников не виключає, що російські військові знали, що обстрілюють журналістів. «Чи цілеспрямовано – важко сказати, бо ми все ж з військовими працювали. Але маркування на бронежилетах і касках було на всіх представниках ЗМІ. І враховуючи, що нас, найімовірніше, помітили з дрона, то вони знали, що б'ють по журналістах», – зазначив він.

Обстріл журналісти перечекали в укритті і покинули військові позиції, щойно ворог припинив вогонь.

Про обстріл повідомив і пресофіцер 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила Олександр Савченко, який перебував разом з журналістами.

Нагадаємо, група журналістів, які 14 листопада брали участь у престурі до звільненого Херсону, потрапила під ворожий обстріл на зворотньому шляху до Миколаєва.

Фото: Aleksandr Savchenko / фейсбук, Костянтин Мельников / ІМІ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY